Рішення про припинення чи продовження «перемир’я» Президент прийме після консультацій з членами РНБО (оновлено)

15:46 27 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Про це Петро Порошенко заявив у п’ятницю на брифінгу журналістам.

Як передає сьогодні, 27 червня, інтернет-видання «Українська правда», Президент Петро Порошенко заявив у п’ятницю, що ним ще не прийнято рішення про те, чи продовжувати режим припинення вогню на Донбасі. Коли на брифінгу Президента України у Брюсселі один зі журналістів зазначив, що у висновках ЄС з’явилася вимога досягнути рішень до 30 червня, і запитав, чи означає це, що до цього часу буде продовжено припинення вогню, то Петро Порошенко відповів: «Це рішення буде прийнято мною по поверненні в Україну. Після проведення необхідних консультацій з міністром оборони, командувачем Національної гвардії, міністром внутрішніх справ, начальником Генерального штабу (ЗСУ) та іншими членами Ради національної безпеки й оборони».

«Але, безумовно, оскільки спливає час припинення вогню о 22 годині сьогодні, це рішення буде прийнято сьогодні», – додав Порошенко.

Перед цим високопосадовий європейський дипломат повідомив сьогодні, 27 червня, агенції УНІАН, що Президент України Петро Порошенко продовжить режим припинення вогню ще на 72 години. За його словами, така готовність українського президента була озвучена ним в рамках саміту ЄС. 

«Це також дозволить російській стороні провести відповідну роботу, звільнити заручників та припинити постачання зброї та бойовиків», – додав співрозмовник агенції.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня президент України в рамках реалізації мирного плану, що складається з 15 пунктів, віддав наказ про припинення вогню на тиждень усіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії і прикордонної служби. Ведення вогню припинено з 22 години 20 червня до 22 години 27 червня.

Таке рішення було ухвалено для того, аби терористи могли скласти зброю. Передбачалося, що бойові дії на час зупинення АТО будуть суто у відповідь.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів