Президент України підписав закон про національні меншини (спільноти) України

08:20 30 грудня 2022 р.

Фото до новини

Закон №8224 надалі буде опублікований у газеті "Голос України" і через пів року після цього більшість його положень набуде чинності.

Верховна Рада ухвалила цей закон голосами 324-х народних депутатів на пленарному засіданні 13 грудня, пише Dailylviv.com.

П'ята стаття закону №8224 "Права, свободи та обов'язки осіб, що належать до національних меншин (спільнот)" гарантує громадянам України незалежно від їхнього етнічного походження, належності або неналежності до національних меншин (спільнот) цивільні, політичні, соціальні, економічні, культурні та мовні права і свободи, визначені Конституцією.

Особа, що належить до національної меншини (спільноти), має також право на самоідентифікацію, свободу громадських об'єднань і мирних зборів, свободу вираження поглядів і переконань, думки, слова, совісті та релігії; участь у політичному, економічному та соціальному житті; використання мови національної меншини; освіту, зокрема мовами національних меншин; збереження культурної самобутності національної спільноти.

Президент створив Консультативну раду з деокупації та реінтеграції Криму

За 8 років окупації у Криму оселилися до 1 млн росіян, - Чубаров

Окупанти готують автобуси для евакуації мешканців Енергодару в Крим

Побачимо, як і в Криму українські сили зустрічатимуть зі сотнями українських прапорів, - Президент

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів