Президент України наказав нашим військам припинити вогонь на Донбасі (відео)

00:22 15 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Президент України Петро Порошенко віддав наказ Збройним Силам і Національній гвардії України та іншим підрозділам припинити вогонь.


Відео: «112 Україна»

Президент України Петро Порошенко дав наказ Збройним Силам і Національній гвардії України та іншим підрозділам припинити вогонь», – повідомило в ніч із 14 на 15 лютого інформаційнв агенція УНІАН, конкретизуючи при цьому:

«Президент України Петро Порошенко сказав у заяві з Генерального штабу, яка транслювалася у прямому ефірі: «Я віддаю зараз наказ Збройним силам України, Національній гвардії, підрозділам Мінітерства внутрішніх справ, підрозділам Прикордонної служби, підрозділам Служби безпеки – припинити вогонь о 00.00 15 лютого».

Натомість інтернет-видання «iPress.ua» повідомило в ніч із 14 на 15 лютого:

«Президент України Петро Порошенко наказав українським військам припинити вогонь. Перед цим він заявив:

«Україна завжди дуже відповідально ставилась до виконання міжнародних зобов’язань, які вона брала на себе. Ми сповнені рішучості ще раз довести це. Буквально за лічені хвилини славні ЗСУ, Нацгвардії, МВС, підрозділів прикордонних військ, СБУ виконають мій наказ припинити вогонь вздовж всієї лінії зіткнення з ворогом в Луганській і Донецькій областях, як це було передбачено у Мінську під час домовленостей у нормандському форматі» 

Петро Порошенко також зазначив: «Ми розраховуємо на те що ця домовленість буде виконана. Переговори зайшли вже на такий рівень що вище нікуди».

«Особливу тривогу і увагу викликає ситуація на дебальцівському плацдармі. Саме плацдармі, а не котлі, бо славні ЗСУ утримали рубежі, які були визначені для оборони командувачем. Ми бачили що російська сторона виявила надмірний інтерес до Дебальцевого», – наголосив Петро Порошенко.

Президент також повідомив, що війська у районі Дебальцевого отримали чотири конвої із боєприпасами, речима та продовольством. Відбулась також ротація особового складу.

Петро Порошенко додав: «Отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо. І хай простить мене Господь. Останній шанс встановити мир на Донбасі упущений не буде».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів