Президент Тайваню запропонував Китаю забрати у рф свої історичні землі

11:23 3 вересня 2024 р.

Фото до новини

Президент Тайваню Лай Цинде заявив, що якщо претензії Китаю на Тайвань стосуються територіальної цілісності, то КНР також має повернути землі, які були передані Росії у 19-сторіччі.

Про це інформує Reuters, пише DailyLviv.com.

Очільник Тайваню в інтерв′ю місцевому телеканалу нагадав про Айгунський договір 1858 року, за яким Китай передав Російській імперії величезну ділянку землі на нинішньому Далекому Сході Росії, утворивши більшу частину сучасного кордону вздовж річки Амур.

 "Якщо йдеться про територіальну цілісність, чому тоді не повернути землі, окуповані Росією відповідно до Айгунського договору? Росія ж зараз дуже ослаблена, чи не так?".

Більше деталей: За словами президента Тайваню, "намір Китаю напасти і анексувати Тайвань не пов'язаний з тим, що говорить або робить якась одна людина або політична партія на Тайвані".

"Айгунський договір, підписаний за часів Цін, - ви можете попросити Росію (повернути землю), але ви цього не робите. Тож очевидно, що вони не хочуть вторгатися на Тайвань з територіальних причин", - зазначив він.

Довідка

Айгунський договір було підписано між імперією Цин, під контролем якої перебувала більша частина території сучасного Китаю, і Російською імперією 1858 року. Він встановлював російсько-китайський кордон по річці Амур, тим самим передаючи Росії великі землі на північ від неї. У 1860-му був підписаний Пекінський договір, за яким до Росії відійшла територія нинішнього Приморського краю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів