Президент розглядає введення воєнного стану на сході України впродовж найближчих 7-10 днів (відео)

19:19 16 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: expres.ua

Про це повідомив у понеділок після консультацій керівників парламентських фракцій із Гловою держави лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.


Відео: ТСН

Як повідомляє сьогодні, 16  червня, «Українська правда», лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок повідомив сьогодні, 16  червня, після консультацій керівників парламентських фракцій із Президентом Петром Порошенком, що Глава держави розглядає можливість введення воєнного стану у східних областях та АРК Крим протягом найближчих 7-10 днів. Тягнибок також конкретизував:

«Ми пропонували вирішувати це питання вже і негайно. Президент вважає, що спочатку він повинен використати мирні шляхи врегулювання ситуації.

Але він повідомив, що мирні шляхи не повинні розтягуватися в часі. Що це має бути тиждень або 10 днів і не більше, бо він не хоче повторювати сценарію російського, коли Росія, ведучи агресію проти Абхазії та Південної Осетії, використовувала привід для мирних переговорів, затягуючи час і консервуючи таким чином стан речей на цих територіях».

Натомість, як повідомляє «Радіо Свобода», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук, заявивши у понеділок, що для ефективного проведення антитерористичної операції на сході України необхідно закрити кордони та ввести воєнний стан, додав: «Але головною перешкодою для введення воєнного стану є опір з боку місцевої влади та олігархів Сході України. Місцева влада там зараз взагалі нічого не контролює. чому вона протестує проти введення воєнного стану – не зовсім зрозуміло. Тому є версія, що вони змовились із терористами». 

На думку Дмитра Тимчука, небажання сприяти введенню воєнного стану можна також пояснити страхом втратити владу та джерела фінансування. «Закон про введення воєнного стану достатньо гнучкий. так вказано рекомендацій список, що можна робити, просте ті обмеження не суворі. Місцева влада не позбавляється своїх повноважень. В законі лише формулювання «може вводитись», або «може обмежуватись», – додає експерт. Дмитро Тимчук також переконаний, що місцева влада на Сході України повинна стати посередником між військовим командуванням та жителями Донбасу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів