Президент Ради ЄС: влада повинна не допустити подальшої дестабілізації

12:57 26 січня 2014 р.

Фото до новини

Президент Ради Європейського Союзу Герман ван Ромпей закликав усі сторони протистояння в Україні утриматися від насильства та наголосив, що обмеження фундаментальних свобод лише погіршить ситуацію в Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби за підсумками зустрічі Германа ван Ромпея з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

"У світлі трагічної та фатальної нещодавньої ескалації в Києві я рішуче засуджую невиправдане використання сили проти учасників протестів, більшість з яких є мирними протестувальниками", - цитує прес-служба президента Ради ЄС.

Герман Ван Ромпей (на фото - крайній зліва) також висловив співчуття загиблим та постраждалим під час протестів і закликав притягти до відповідальності винних у невиправданому застосуванні сили.

За словами президента Ради ЄС, відповідальністю держави є недопущення подальшої дестабілізації ситуації внаслідок обмеження фундаментальних прав та свобод новими законами. Ван Ромпей закликав усі сторони до діалогу та ще раз нагадав, що двері ЄС залишаються відкритими.

"Ніхто не може завадити народові України одного дня побачити його мрії втіленими. Наші двері лишаються відкритими", - сказано в заяві пана Ромпея.

Масові протести у Києві розпочиналися наприкінці листопада як акції незгоди з рішенням уряду не підписувати угоду про Асоціацію з ЄС. Втім, дуже швидко протести стали антиурядовими та поширилися на інші міста.

Підтверджена загибель трьох протестувальників та одного активіста, тіло якого знайшли у лісі неподалік від Києва. Про це повідомляє BBC-Україна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів