Президент показав в ООН кулю, якою вбили львів’янина

16:48 25 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів з трибуни Генасамблеї ООН історію оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі внаслідок російської агресії.

Президент України заявив у середу, 25 вересня, трибуни Генасамблеї ООН: «Кожен з вас міг би почути його неймовірний спів. Але є, на жаль, річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона виглядає отак».

Володимир Зеленський показав присутнім кулю калібру 12,7 та повідомив: «Людину, про яку я вам зараз розповів, звали Василь Сліпак. Він загинув на Донбасі від російської агресії»

Про це повідомили в агенції новин «Укрінформ», де також нагадали: «Василь Сліпак – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України, позивний «Міф». Народився у 1974 році Львові. Майже двадцять років прожив за кордоном. Тричі був на фронті на Сході України».

«Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Повернувся пораненим. Вдруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне, на лінію зіткнення, у жовтні повернувся до Парижа», – розповіли також в агенції новин «Укрінформ».

«У червні 2016 року знову поїхав на Донбас. 29 червня 2016 року загинув у бою від кулі снайпера. У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоїли звання Героя України», –

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів