Президент України нагородив орденом «За мужність» 18-річного солдата 24-ї бригади з Львівщини (4 відео)

21:26 12 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Як повідомляє у вівторок прес-служба Міністерства оборони, Дмитро Махов – наймолодший військовослужбовець, який бере участь у проведенні антитерористичної операції.


Відео: СПЕЦКОР | Новини 2+2

Прес-служба Міністерства оборони повідомляє у вівторок, що Президент України й Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко Указом «Про відзначення державними нагородами України» нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня кулеметника одного з підрозділів 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького ОК «Північ» солдата Дмитра Махова. В повідомленні також конкретизують:

«16 червня механізований підрозділ, в якому проходить службу юнак, отримав наказ здійснити марш і надати допомогу бійцям Національної гвардії України в одному з районів Донеччини. Дорогою наші військові потрапили під обстріл терористів.

Дмитро отримав вогнепальне поранення обличчя, однак не залишив своїх товаришів без вогневого прикриття.

Незважаючи на нестерпний біль у правій скулі, напівсліпий від кровотечі військовослужбовець лише міцніше стиснув руків’я кулемета. Сміливі й рішучі дії контрактника дозволили особовому складу зайняти кругову оборону, організувати евакуацію загиблих та поранених бойових побратимів та дати гідну відсіч терористам.

Майже місяць знадобився спеціалістам Військово-медичного клінічного центру Західного регіону для того, аби поставити до строю українського бійця. Зараз він перебуває у реабілітаційній відпустці у колі своєї сім’ї та мріє знову повернутися до своїх бойових побратимів.

Варто зазначити, що вісімнадцятирічний прикарпатець Дмитро Махов є наймолодшим військовослужбовцем, який бере участь у проведенні антитерористичної операції».

Прес-служба Міністерства оборони повідомляє це сьогодні, 12 серпня.

Як інформував «ЩЛ», у Львові орієнтовно о 01.00-02.00 ночі зустрічатимуть на Галицькому Перехресті 450 воїнів 24-ї бригади– про це повідомляє у вівторок прес-служба облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів