Президент Китаю закликав війська до підвищення готовності до війни

19:28 19 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Солдати повинні «підвищити свій стратегічний стримуючий і бойовий потенціал», сказав Сі Цзіньпін.

Президент Китаю Сі Цзіньпін, який також є генеральним секретарем ЦК Комуністичної партії Китаю (КПК) і головою Центральної військової комісії (ЦВК), цього тижня закликав війська посилити свою готовність до війни, повідомили державні ЗМІ в суботу, лише через кілька днів після того, як Пекін влаштував широкомасштабні військові навчання навколо Тайваню.

Сі зробив свої коментарі під час відвідування бригади ракетних військ Народно-визвольної армії в четвер, повідомляє державна телекомпанія CCTV.

Сі сказав, що військові повинні «всебічно посилити підготовку до війни, (і) переконатися, що війська мають надійні бойові можливості», повідомляє CCTV.

Солдати повинні «підвищити свій стратегічний стримуючий і бойовий потенціал», сказав Сі.

Китай, який вважає Тайвань частиною своєї території, останніми роками посилив демонстрацію сили навколо самокерованого острова.

У понеділок Пекін розгорнув винищувачі, безпілотники, військові кораблі та кораблі берегової охорони, щоб оточити Тайвань — четвертий раунд масштабних військових ігор навколо демократичного острова трохи більше ніж за два роки.

Комуністичні лідери Китаю наполягають, що вони не виключать використання сили, щоб поставити Тайвань під контроль Пекіна.

Згідно зі звітом CCTV, Сі Цзіньпін заявив у четвер, що китайські військові повинні «рішуче захищати стратегічну безпеку країни та основні інтереси».

Суперечка між Китаєм і Тайванем бере початок від громадянської війни, під час якої націоналістичні сили Чан Кайші зазнали поразки від комуністів Мао Цзедуна та втекли на острів у 1949 році.

Відтоді Китай і Тайвань управляються окремо.

Раніше китайські ЗМІ повідомляли, що сьогодні вранці голова Сі Цзіньпін відвідав сили ракетного корпусу китайської армії і доручив їм «підвищити боєздатність і почати стримувати», але кого не зрозуміло.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів