Прес-центр АТО повідомляє про 23-х загиблих сьогодні українських силовиків, зокрема – з Львівщини (відео)

16:40 11 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.vashmagazin.ua

Цю ж інформацію повторив у п’ятницю речник антитерористичної операції Владислав Селезньов.


Відео: ТСН

Прес-центр АТО повідомляє сьогодні, 11 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«В засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація щодо надвеликої кількості постраждалих з числа учасників АТО. Офіційно повідомляємо, що за минулу добу, під час виконання спеціальних завдань, в різних районах, де триває активна фаза антитерористичної операції, загинуло 23 військовослужбовця Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України (з урахуванням втрат у Зеленопіллі).

93 українських військовослужбовців та прикордонників отримали поранення та контузії різного ступеня важкості. Усім пораненим надана кваліфікована медична допомога».

Натомість речник антитерористичної операції Владислав Селезньов додає на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» до цієї інформації уточнення: «Вищезазначені цифри враховують загиблих та поранених під час ракетного обстрілу позицій українських воїнів в районі населеного пункту Зеленопілля»

Тим часом агенція УНІАН інформує сьогодні, 11 липня, в повідомленні «Поблизу Ровеньок на Луганщині внаслідок обстрілу з «Граду» загинули 19 військових»:

«У ніч з 10 на 11 липня підрозділи батальйонної тактичної групи механізованої бригади вийшли в опорний пункт в район 17 км південно-східніше населеного пункту Ровеньки, Луганської області, із завданням щодо прикриття визначеної ділянки Державного кордону. О 4.30 ранку в їх бік терористами було відкрито вогонь з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град».

Внаслідок обстрілу загинули 19 військовослужбовців Збройних Сил України, ще 93 отримали поранення. За попередніми даними, бойовики здійснювали постріли з відстані понад 15 км.

У відповідь було нанесено удар авіації. Інформація щодо знищення реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» уточнюється. Керівництво Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України висловлює щирі співчуття батькам, рідним та близьким загиблих військовослужбовців у зв’язку із трагічною непоправимою втратою».

Як інформував «Щоденний Львів», радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив у п’ятницю в ході брифінгу: «Біля селища Зеленопілля Донецької області вранці 11 липня 2014 р. в результаті обстрілу терористами із системи «Град» загинуло більше 30 військових.  Поки інформація та, що є – 30 убитих. Я допускаю, що жертв буде більше», натомість дружина офіцера 24-ї моторизованої бригади з Львівщини повідомила в п’ятницю агенції УНІАН, що, за його словами, під Зеленопіллям уже загинули більш як 50 військових.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів