Прес-секретар Путіна заперечує здачу України Януковичем (доповнено відеосюжетом)

12:24 7 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: texty.org.ua

Микола Томенко вимагає негайно оприлюднити угоду, підписану президентами.

«Тиждень.ua» інформує сьогодні, 7 грудня, під заголовком «У Путіна переконують, що з Януковичем про Митний союз не домовлялись»:

«Під час робочої зустрічі в Сочі президентів РФ і України Владіміра Путіна і Віктора Януковича питання про можливість приєднання України до Митного союзу на зустрічі в Сочі не порушувалося. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков.

«Президенти Росії та України Владімір Путін і Віктор Янукович на зустрічі в минулу п'ятницю в Сочі не обговорювали можливість вступу України до Митного союзу», – зазначив Пєсков.

За його словами, сторони обговорили двосторонні відносини і підготовку до засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві. Також Путін і Янукович розглянули поточний стан та перспективи двостороннього співробітництва у фінансово-кредитній сфері.

Окрім того Пєсков повідомив, що на зустрічі Путіна і Януковича в Сочі вдалося зблизити позиції в енергетичній сфері, «але остаточної домовленості поки немає». «По всіх цих темах переговори найближчим часом будуть продовжені на експертному рівні», – зазначив прес-секретар Путіна.

Як повідомлялось, редактор видання The Economist Едвард Лукас, посилаючись на власні джерела, написав, що Янукович у Сочі підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов'язання про приєднання до Митного союзу. Нагадаємо,  Янукович зустрівся з російським колегою Владіміром Путіним у Сочі на зворотному шляху після візиту до Китаю. Натомість опозиціонери вимагали негайно показати угоду Януковича з Путіним. 

Натомість під заголовком «Опозиціонери вимагають негайно показати угоду Януковича з Путіним» той же «Тиждень.ua» повідомляє в суботу:

«Віктор Янукович має негайно оприлюднити угоду, яку підписав у Сочі з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це заявив депутат від «Батьківщини» Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

За його словами, слід спочатку побачити цей документ. «Спочатку, як мінімум, треба оприлюднити даний документ, тому я звернувся до президента з вимогою надати текст цього документу, щоб з ним ознайомитися», – заявив нардеп.

«Треба розуміти, чи документ підписаний у формі міжнародного договору. І якщо це так, то він повинен бути ратифікований Верховною Радою», - додав він.

Крім того, за словами Томенка, слід зрозуміти, чи цей документ врегульовує надання кредитів та перегляд газової угоди, чи передбачає приєднання до МС. «У будь-якому випадку, йдеться про порушення президентом Конституції, чинного законодавства та можливої державної зради», – підсумував Томенко.

Як повідомлялось, редактор видання The Economist Едвард Лукас, посилаючись на власні джерела, написав, що Янукович у Сочі підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов'язання про приєднання до Митного союзу.

Нагадаємо,  Янукович зустрівся з російським колегою Владіміром Путіним у Сочі на зворотному шляху після візиту до Китаю».

«Щоденний Львів» інформував про повідомлення редактора британського журналу «The Economist» Едварда Лукаса в публікації «Янукович зобов’язався приєднати Україну до Митного союзу?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів