Прем’єр-міністр Росії наголошує на розмежуванні протиборчих сторін в Україні «миротворчими силами»

10:16 20 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.ru

Про них керівник уряду РФ заявив в інтерв’ю телеканалу «Bloomberg TV».

Російська інформагенція «ИТАР-ТАСС» зокрема цитує такий фрагмент з інтерв’ю прем’єр-міністра РФ Дмітрія Медведєва телеканалу «Bloomberg TV»: «Медведєв особливо відзначив – якщо говорити про участь у процесі (розв’язання кризи в Україні. – Ред.) миротворців, то важливо вдатися до допомоги сил, які реально можуть вплинути на ситуацію. « Питання ж не в тому, звідки миротворці, а питання в тому, щоб було ефективне розділення протиборчих сторін, щоб припинити ситуацію, коли армія використовується проти власного населення», – сказав він».

«ИТАР-ТАСС» цитує й такі заяви Медведєва в інтерв’ю телеканалу «Bloomberg TV»:

«Заяви про те, що Росія хоче приєднати до себе деякі регіони України – «не більше ніж пропаганда», заявив прем'єр -міністр РФ Дмитро Медведєв, зазначивши, що кращою гарантією цілісності України міг би стати прямий діалог Києва з усіма регіонами. «Найголовніше – заспокоїти ситуацію всередині України... зробити все, для того щоб провести так звану деескалацію, тобто припинити, по суті, розповзання громадянської війни на території України», – вважає він.

Медведєв закликав з повагою ставитися до позиції людей в Луганську, в Донецьку і в інших частинах України. «Якщо вони проводять будь-які референдуми, ми повинні зрозуміти, чого вони хочуть, чому вони такі позиції висловлюють, тому надалі головне, щоб між Києвом, тобто між центральними, фактичними властями України, і між тими, хто живе в цих частинах Україна, був налагоджений повноцінний діалог – взаємоповажний, зрозумілий діалог, який враховує позицію в східних регіонах України», - переконаний він.

Прем'єр зазначив, що саме це дозволить заспокоїти ситуацію. При цьому Медведєв висловився проти того, щоб Росія в цьому зв'язку давала будь-які гарантії.

«Ми нічого нікому не повинні гарантувати, тому що ми ніколи не брали на себе жодних зобов'язань на цю тему, але ми виходимо з того, що найголовніше завдання - заспокоїти ситуацію на території України, не гарантувати щось комусь, а заспокоїти цю ситуацію», – заявив він.

Прем'єр запропонував США і Євросоюзу самим надати гарантії, наприклад, того, що вони не втручатимуться у внутрішні справи України або втягувати її в НАТО. «Розмова має бути іншим: він повинен бути налаштований на те, щоб заспокоїти людей, щоб українські фактичні влади... ось вони-то повинні гарантувати, а не Росія, що на сході буде спокійно, що вони не будуть застосовувати важку техніку, включаючи танки і літаки, вертольоти, проти своїх людей», – вважає він.

Закликаючи до внутрішньоукраїнських діалогу, Медведєв підкреслив, що «результатом має бути нова конституція». «Але ми розуміємо, що в рамках чинного правового поля цю проблему не вирішити», – зазначив він.

«Наскільки я розумію, про це ж зараз стали говорити і деякі люди в Києві; сподіваюся, що це хороший сигнал», – додав глава кабміну».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів