«Прем'єр ДНР» наказав фабрикувати «докази» використання українцями фосфорних бомб (відео)

18:44 17 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Запис його усного розпорядження оприлюднив керівник МВС Арсен Аваков.


Телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 17 червня, в повідомленні «Як терористи шукають фосфорні бомби, щоб підставити українську армію»:

«Самопроголошений прем'єр «Донецької республіки» Андрій Пургін дає вказівки знайти рештки «фосфорних бомб», які нібито використовували українські силовики. Відповідну розмову між ним та невідомим оприлюднив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков через «Громадське ТБ», передає «Еспресо.TV».

За словами міністра, співрозмовник Пургіна знаходиться в Москві. «Мене сильно «задовбують» про фосфорні бомби. Якщо у тебе хтось є в Слов'янську, нехай візьмуть ці фосфорні бомби», – сказав голос, схожий на голос Пургіна.

«Ні, тільки що розмовляв, Андрюха (Пургін – Ред.), «Стрілок» (Ігор Гіркін-«Стрєлков. – Ред.) говорить, що в очі їх (фосфорні бомби) ніколи не бачив...», – сказав співрозмовник.

«Ага я зрозумів. Це п... (має на увазі брехню. – Ред). Ну ладно. Раптом не п..., треба шматок десь знайти, щоб фосфор можна було десь нашкрябать. Насипте десь його там, я не знаю... Його можна буде провезти на суміжну територію», – сказав Пургін.

Нагадаємо, як повідомляло «Еспресо.TV», деякі російські ЗМІ поширили неправдиву інформацію про про використання силами АТО «фосфорних бомб» і систем «Град» проти мирного населення, використавши старі кадри з Іраку. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков цю інформацію спростував.

Пізніше у мережі з'явилося відео, в якому затриманий журналіст російського телеканалу «Звезда» під час допиту розповів, за чиїми вказівками створювались відверто неправдиві пропагандистські сюжети про події на Донбасі, зокрема про використання залпових установок «Град» та фосфорних бомб українськими військовими».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів