Представництво ЄС: «Україна повністю не виконала жодного пункту для підписання угоди про асоціацію»

10:00 4 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Спостережна місії Кокса-Кваснєвського «досягла певного успіху, але ще не домоглася остаточного вирішення питання Юлії Тимошенко».

Заступник голови представництва ЄС в Києві Марія Юрікова (на фото) повідомила кореспонденту «РБК-Україна», що Україна ще повністю не виконала жодного з пунктів зобов'язань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом (ЄС). Дослівно ж сказала з цього приводу:

«Ми не думаємо у відсотках. Є пункти, які треба виконати. Жодного з них Україна повністю не виконала. Очевидно, що йде прогрес, йде процес виконання, але ще жоден з пунктів виконання ми не оцінили, що він повністю виконаний».

Марія Юрікова інформувала також, що для досягнення відчутного прогресу необхідно вдосконалити виборче законодавство і ряд інших законів. при цьому зауважила: «Якщо ми говоримо про закон про Генеральну прокуратуру, то законопроект був напрацьований у співпраці з експертами з Ради Європи, він був відправлений на розгляд Венеціанської комісії. Українська сторона зобов'язалася удосконалити закон відповідно до висновків Венеціанської комісії. Якщо цей закон буде прийнятий у парламенті, то це буде прогрес. Також ми запропонували реформу міліції. Ми не бачимо істотного розвитку в цьому напрямку, але Україна зобов'язалася це зробити».

Стосовно ж спостережної місії Кокса-Кваснєвського заступник голови представництва ЄС повідомила: «Вони досягли певного успіху, але ще не домоглися остаточного вирішення питання Юлії Тимошенко. Їх робота ще не завершена». Але припускає, що питання Тимошенко може бути вирішене в останній момент, акурат напередодні Вільнюського саміту «Східного партнерства» 28-29 листопада ц.р.

Як повідомляв «Щоденний Львів», 25 вересня Президент Віктор Янукович рапортував на Всесвітньому економічному симпозіумі в Нью-Йорку про «початок необхідної законодавчої та інституційної основи для імплементації майбутньої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом». Але, як бачимо, цього початку явно не досить.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів