Правила в'їзду для українців в Латвію змінили

21:56 18 вересня 2021 р.

Фото до новини

Латвія внесла Україну до списку країн, які несуть серйозний ризик для здоров'я населення, і змінила правила в'їзду з 18 вересня.

Латвія внесла Україну до списку країн, які несуть серйозний ризик для здоров'я населення, і змінила правила в'їзду з 18 вересня. Про це йдеться у повідомленні посольства Латвії в Україні, опублікованому в суботу, 18 вересня, пише Dailylviv.com.

"За інформацією державної прикордонної служби Латвії, а також відповідно до списку Центру контролю і профілактики захворювань (ЦКПЗ) Латвії, Україна внесена до списку країн, які несуть серйозний ризик для здоров'я населення (14-денний кумулятивний показник захворюваності перевищує показник захворюваності 75)", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, в'їзд до Латвії з 18 вересня без поважної причини, у тому числі з метою туризму, дозволено тільки громадянам України, які мають COVID-сертифікати країн-членів ЄС, Єдиного економічного простору, Швейцарії та Великобританії. Також можна в'їжджати українцям, які мають COVID-сертифікати, отримані в мобільному додатку "Дія" з QR-кодом для перевірки, які сумісні з чинною системою визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 у Латвії.

Такі особи не підлягають 10-денний самоізоляції і звільнені від вимоги тестування на COVID-19 перед прибуттям і після прибуття до Латвії. Перед прибуттям до Латвії неодмінною умовою є заповнення анкети на сайті covidpass.lv (не раніше, ніж за 2 дні до приїзду в країну).

Нагадаємо, у липні Латвія дозволила українцям в'їжджати в країну з негативним результатом ПЛР-тесту, тесту на антиген або сертифікатом про вакцинацію.

За даними міністерства охорони здоров'я України, за добу 17 вересня в Україні було зафіксовано 6234 нових випадки коронавірусу, госпіталізовано 1719 людей, 79 людей померли від коронавірусної інфекції, 1763 людини одужали.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів