«Правий сектор» добровільно перебазувався зі столиці на Чернігівщину (відео)

17:14 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Його активістів, котрі висловили бажання служити Україні, як повідомив у середу заступник міністра внутрішніх справ, записують у навчальному центрі «Десна» в Національну гвардію або Збройні Сили.


Відео: ТСН.ua

Там у навчальному центрі «Десна» його активістів, які висловили бажання служити Україні, записують або в Національну гвардію, або в Збройні Сили.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив сьогодні, 2 квітня, на брифінгу, що всі активісти партії «Правий сектор» добровільно вирішили передислокуватися зі свого штабу в готелі «Дніпро» у Києві в навчальний військовий центр «Десна» в Чернігівській області. За його словами, «Правий сектор» виїхав у навчальний центр «Десна» і зараз там знаходиться».

Яровий також зазначив, що зараз в цьому навчальному центрі активістів «Правого сектору», які висловили бажання служити Україні, записують або в Національну гвардію, або в Збройні сили, натомість МВС спільно з СБУ розроблять партії «Правий сектор» документацію та план спільних дій з роззброєння незаконних збройних формувань. Повідомляючи про це у середу, «iPress.ua» принагідно нагадує:

«31 березня ввечері біля Київради відбулася стрілянина. Невідомий вистрілив у першого заступника голови КМДА Богдана Дубаса. Як з'ясувалося, вогонь відкрив представник «Правого сектора». Поранено також бійця Самооборони Майдану. Він перебуває у важкому стані через велику втрату крові.

«Правий сектор» визнав, що стрілянину почав член їхньої організації. Після цього, бійці спецпідрозділу «Сокіл», по периметру оточили готель «Дніпро» на Європейській площі в Києві, де знаходиться штаб «Правого сектора».

Міліціонери поставили вимогу здати зброю. Учасники «Правого сектору» виконали вимогу правоохоронців і покинули будівлю готелю.

Додамо, що на засіданні ВР 1 квітня, депутати проголосували за закон, який змушує незаконні збройні формування здати зброю. За відповідний документ №4614 «Про негайне роззброєння збройних формувань в Україні», автором якого є лідер фаркції «Батьківщина» Сергій Соболєв проголосували 256 народних депутатів.

Цей закон зобов'язує службу безпеки України негайно роззброїти незаконні збройні формування. Згідно з пояснювальною запискою, пропонується зобов'язати МВС і СБУ негайно провести роззброєння незаконних збройних формувань».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів