Правоохоронці зареєстрували на Львівщині 173 повідомлення про порушення виборчого законодавства

10:10 22 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Станом на дев’яту годину ранку 22 липня, до поліції надійшли 96 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «За результатами перевірок звернень вже відкрили два кримінальних провадження та склали чотирнадцять протоколів про адміністративні правопорушення. Інформація про усі повідомлення була внесена до Журналу єдиного обліку, за кожним з них проводились перевірки».

«Звернення надходили у Городоцькому, Пустомитівському, Стрийському, Сколівському, Самбірському, Старосамбірському, Турківському, Яворівському, Сокальському, Жовківському, Бродівському, Буському, Дрогобицькому, Радехівському, Перемишлянському, Миколаївському та Жидачівському районах області, а також у Залізничному, Шевченківському, Личаківському, Галицькому, Франківському та Сихівському районах Львова», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«На виборчих дільницях у Перемишлянському районі на Львівщині та у Шевченківському районі Львова члени виборчих комісій підписали незаповнені бланки протоколів. За цими фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 4 статті 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Складено шість матеріалів про адміністративні правопорушення, передбачені статті 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму), статті 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) статті 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та статті 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів