«Право і справедливість» виграє вибори у Польщі - екзитполи

22:07 15 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У Польщі закінчилося голосування на парламентських виборах.

Екзитполи показують перемогу правлячої партії "Право і справедливість". 

Dailylviv.com повідомляв, що сьогодні у Польщі відбувалися парламентські вибори і референдум з чотирма важливими запитаннями до громадян.

Згідно з орієнтовними результатами голосування на виборах, наданими IPSOS, «Право і справеливість» набрала 36,8% голосів, а «Громадянська коаліція» – 31,6%. На третьому місці – за даними екзит-полу – «Третій шлях» з підтримкою 13%, а на четвертому – «Лівиця» з результатом 8,6%. Орієнтовний результат «Конфедерації» – 6,2%.

Таким чином, згідно з приблизними результатами екзит-полу IPSOS, у новому терміні повноважень Сейму «Право і справедливість» має шанси отримати 200 місць, а «Громадянська коаліція» – 163. «Третій шлях» - 55 місць, «Лівиця» - 30 місць і «Конфедерація» - 12 місць.  Звичайна більшість у Сеймі становить 231 мандат.

За результатами екзит-полу IPSOS, явка на парламентських виборах склала 72,9%.

Згідно з приблизними результатами екзит-полу IPSOS, на загальнодержавному референдумі проголосували 40%громадян, які мають право голосу. Це означає, що його результати не мають обов’язкової сили, оскільки 50% поріг не перевищено.

Нагадаємо, екзит-пол - це оцінка результатів голосування на виборах. Опитування проводилося на 900 випадково відібраних виборчих дільницях. Дані збирали інтерв'юери.

Попри те, що "ПіС" лідирує, ця партія не набрала достатньо голосів, щоб сформувати більшість. Тож їй доведеться шукати партнерів по коаліції, що може виявитися непросто. Опозиційні партії у сумі здобули значно більше голосів.

Загалом вибори у Польщі відбувалися спокійно, але перед закриттям виборчих дільниць з'явилося попередження про те, що три з них нібито заміновано.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів