Прапор на вежі Ратуші у Львові приспущено

11:00 10 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівська міська рада просить призупинити на час проведення похорону Левка Лук’яненка розважальні заходи.

У прес-службі Львівської міськради повідомили у вівторок, 10 липня: «Львів вшановує пам’ять Левка Лук’яненка. Сьогодні, у день його похорону, Державний прапор України на вежі адміністративної будівлі Львівської міської ради на площі Ринок приспущено. На фасаді Ратуші розміщено банер в пам’ять про великого українця».

«У зв’язку із смертю Героя України, народного депутата чотирьох скликань Верховної Ради України, співзасновника Української гельсінської групи, українського політв’язня та дисидента Левка Лук’яненка, Львівська міська рада звертається з рекомендацією про призупинення розважальних заходів на час проведення похорону. Український політв’язень, дисидент і колишній народний депутат України Левко Лук’яненко помер в лікарні в Києві після тривалої хвороби», – поінформували також у міськраді.

«Левко Лук’яненко — дисидент, співзасновник Української гельсінської групи, народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради. Удостоєний звання Герой України. Був першим надзвичайним і повноважним послом України в Канаді. Автор «Акта проголошення незалежності України». Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року», – нагадали також у міськраді.

«Левко Лук’яненко народився 24 серпня 1928 року в селі Хрипівка Чернігівської області. Через підпільну антирадянську діяльність у травні 1961 року Львівський обласний суд засудив Лук’яненка до розстрілу, проте через 72 доби Верховний Суд замінив розстріл 15-ма роками позбавлення волі. Кару відбував у Мордовії», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів