Посольство України в Німеччини спростувало чутки про безвізовий в'їзд у ФРН

12:57 29 липня 2020 р.

Фото до новини

Посольство спростувало можливість в'їзду українців в Німеччину через польський кордон за наявності виключно біометричного паспорту.

Про це повідомило посольство України в Німеччині, пише DailyLviv.

За інформацією посольства, у соціальних мережах поширюється інформація про перевезення українських пасажирів приватними перевізниками через польський кордон при наявності виключно біометричного паспорта - "по безвізу".

"Вкотре наголошуємо, що з огляду на запроваджені в ЄС епідеміологічні обмеження наразі громадяни України тимчасово не мають права в’їжджати на територію Німеччини у рамках безвізового режиму з туристичною, приватною чи діловою метою", - наголосили у посольстві.

При цьому зазначається, що право на в'їзд на територію країн ЄС мають право громадяни України - власники посвідки на проживання в країнах ЄС або візи відповідного типу, яка має юридичну силу посвідки на проживання.

У посольстві підкреслили, що польські прикордонники ретельно перевіряють документи при перетині кордону, тому в'їхати тільки по біометричним паспортам наразі неможливо з огляду на обмеження.

"Проте реальними є ситуації, коли ці перевізники, які не несуть жодної відповідальності за продаж квитків, зважаючи на вказані обмеження, після прийняття негативного рішення на в’їзд польськими прикордонниками залишають наших громадян на кордоні", - попередили у посольстві.

Тому у посольстві закликають максимально уважно та виважено поставитися до таких пропозицій у соціальних мережах та не наражати на небезпеку себе і близьких.

"Щоб не порушувати законодавство ЄС, що несе за собою неприємні наслідки, просили б утриматися від зазначених пропозицій приватних перевізників. У надзвичайних ситуаціях (лікування, догляд за хворими близькими, смерть близьких), у випадках возз’єднання родин, навчання, лікування від тяжких, в першу чергу, онкологічних захворювань, сезонних робіт передбачено, як виключення, в’їзд, зокрема, до Німеччини, по пред’явленні відповідних офіційних документів", - додали там.

У посольстві також нагадали, що фахову консультацію громадяни можуть отримати виключно у співробітників посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, і в жодному разі не у "експертів" у соцмережах".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів