Посольство США провело у Львові переговори зі сланцевого газу

21:36 2 жовтня 2013 р.

2 жовтня, напередодні сесії Львівської обласної ради (3 жовтня), де мало обговорюватися питання про видобуток сланцевого газу у Львівськійцй області, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук зустрівся з представниками Посольства Сполучених Штатів Америки, інформує прес-служба ЛОДА.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо переваг, які може отримати Львівщина в результаті підписання угоди між Кабінетом Міністрів України та компанією «Шеврон» щодо видобування на теренах області сланцевого газу.

Зокрема, експерт міжнародного рівня, американський економіст українського походження Ірина Лендел відзначила, що в США  видобуток сланцевого газу здійснюють вже понад 30 років. За цей час сформований ціла низка технологічних,  екологічних та соціальних стандартів, які цілковито будуть використані компанією «Шеврон» й під час операційної діяльності на відповідних територіях області.
Зі своєї сторони, голова ОДА наголосив, що сьогодні Львівщина стоїть перед цивілізаційним вибором: рішення Львівської обласної ради, фактично, носить характер не місцевого рішення, а підкреслює євроінтеграційні процеси в Україні.

Але на цей час питання про видобуток сланцевого газу на Львівщині у порядку денному завтрашньої сесії Львівської облради немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів