Посол ЄС - оптиміст щодо шансів України підписати угоду з ЄС

19:07 16 вересня 2013 р.

Дипломат висловив надію, що український парламент в ході осінньої сесії ухвалить законопроекти, необхідні для євроінтеграції України.

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський висловив оптимізм щодо листопадового саміту Східного партнерства у Вільнюсі, на якому Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

"На сьогоднішній день я більш оптимістично бачу перспективи цього саміту", - сказав посол ЄС на щорічній конференції "Української національної платформи" 16 вересня в Києві. Водночас він зазначив, що Україна має виконати критерії, висловлені представниками Європейського Союзу в грудні минулого року.

“Ці зауваження є ключовими для функціонування української демократії”, - додав Томбінський.

Дипломат висловив надію, що український парламент в ході осінньої сесії ухвалить законопроекти, необхідні для євроінтеграції України.

Крім того, він відзначив важливість створення належного бізнес-клімату в країні.

Водночас посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас висловив упевненість з приводу підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

"Україна досягла великого прогресу щодо інтеграції, і залишилося кілька кроків, які Україні необхідно пройти. Я хочу висловити свою тверду впевненість, що 28 листопада Угоду про асоціацію з Україною буде підписано", - сказав посол.

Водночас він звернув увагу, що для підписання цього документа недостатньо просто приймати закони, важливо , щоб вони були змістовними та якісними.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

bbc.co.uk/ukrainian/

 

новобудови Львів