Порошенко, Меркель, Олланд і Путін вкотре проведуть переговори в Мінську 11 лютого (відео)

14:05 8 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: aif.ru

У прес-службі Президента України повідомили в неділю: «Петро Порошенко, Франсуа Олланд, Ангела Меркель та Путін домовились провести зустріч в Нормандському форматі в середу 11 лютого в Мінську».


Відео: «Телеканал новин «24»

«11 лютого запланована зустріч у Нормандському форматі у Мінську», – повідомили в неділю в прес-службі Президента України, конкретизуючи при цьому:

«Президент України Петро Порошенко, Президент Франції Франсуа Олланд, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Російської Федерації Путін обговорили під час телефонної конференції в Нормандському форматі шляхи досягнення мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Співрозмовники досягли прогресу в обговоренні комплексу заходів по імплементації Мінських домовленостей.

Вони домовились провести експертні консультації у Берліні представників МЗС в понеділок та зустріч Тристоронньої контактної групи у вівторок за участю підписантів Мінських домовленостей. Петро Порошенко, Франсуа Олланд, Ангела Меркель та Володимир Путін домовились провести зустріч в Нормандському форматі в середу 11 лютого в Мінську. Вони також очікують, що їхні зусилля під час зустрічі в Мінську призведуть до негайного та безумовного двостороннього припинення вогню».

Своєю чергою, Українська сліжба ВВС передає сьогодні, 8 лютогог, що речник німецького канцлера Ангели Меркель – Штеффен Зайберт – такожповідомив про підготовку її зустрічі з лідерами Росії, України і Франції у Мінську в середу, на якій вони обговорять шляхи мирного врегулювання на сході України. За словами пана Зайберта, таке рішення Ангела Меркель, Петро Порошенко, Франсуа Олланд і Путін ухвалили після телефонної розмови у неділю вранці. Речник зазначив, що підготовку до саміту розпочнуть в понеділок у Берліні, однак подробиць не розповів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів