Помилки Андрія Садового у відеозверненні до львів'ян (відео)

20:56 6 вересня 2013 р.

Боротьба міського голови і депутатів Львівської міськради за "свої" тарифи теплопостачання триває - і в ухвалах-рішеннях, і на словах.

Відеозвернення міського голови Львова Андрія Садового
Відео: Прес-служба Львівської міськради

У сьогоднішньому відеозверненні тривалістю 2 хвилини 50 секунд міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що "нам дуже важливо, щоби у Львові було багато освічених людей... (2'.21'' - 2'.22"). Водночас Садовий двічі обмовився, розповідаючи про одно- і двоставковий тарифи: ..."тариф у Львові є менший, чим у середньому по Україні..." (з 22-ї до 24-ї секунди) і "...на 38% вищий, чим існуючий..." (з 52-ї до 54-ї секунди). У таких випадках українською має бути "ніж", а не "чим". 

А наприкінці відеозвернення міський голова Львова ще й занадто розмовно запросив львів'ян на Форум видавців - "купляйте книжки" (2'.40'' - 2'.42'') замість "купуйте книжки".  

З одного боку - немає нічого незвичайного в тому, що міський голова з трьома вищими освітами робить мовні помилки. Помиляються всі, а багато людей на високих посадах розмовляють значно гірше, ніж господар Ратуші. З іншого - якщо Андрій Садовий хоче бути ідеальним "щотижневим пастором" для душевного спокою львів'ян, розхвалюючи у своїх відеозверненнях буденні справи міської влади, яку утримують платники податків, то мусить робити це безпомилково.

Зрештою, текстові варіанти завжди легше відредагувати. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів