Політик попередив, де чекати адмінресурсу

20:48 13 липня 2018 р.

Фото до новини

Дотепер ніхто з контролюючих органів не зауважував, чи використовує посадова особа для своєї виборчої кампанії – своїх підлеглих та приміщення.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 13 липня, під час засідання Громадського прес-центру «Вибори-2019», яке відбулося у Львівському прес-клубі, заявив голова ЛОО партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» Петро Колодій.

- Скарг ніяких на це було, А якщо й були, то їх не розглядали. Тому що ми розуміємо, що якщо є люди при владі, то ці скарги просто приховують, - каже він. 

Петро Колодій нагадав, що законодавство передбачило, що посадова особа під час виборів повинна піти у відпустку.  

- Якщо він не пішов у відпустку, то його можна зняти з виборів, - нагадує Колодій один із способів боротьби з адмінресурсом. 

Що стосується виборів наступного року, то Петро Колодій передбачає, що адмінресурс буде використаний у закордонних представництвах, у військових частинах та медичних закладах. 

- Там ми завжди бачимо, як кандидат від влади має сильний відрив і займає перше місце. Це завжди було і буде. Кожен з керівників таких закладів хвилюється за свою посаду й агітує чи залякує. Але це важко дослідити. Хіба що, виборець напише скаргу. Але таких скарг ми ніколи не бачили, - розповідає він. 

Проте не завжди використання адмінресурсу призводить до бажаних наслідків. 

- Ми пам’ятаємо потужну партію «За ЄдУ», яка була представлена у всіх вертикалях влади. Чинився шалений тиск, обіцяли різні привілеї. Але «Наша Україна», яку представляв Ющенко, виграла тоді вибори. А «За ЄдУ» взяла в області заледве до 5 відсотків, - говорить Петро Колодій, згадуючи вибори 2002 року. 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів