Поліція перешкодила спробам підпалити шини біля стін Верховної Ради

12:48 27 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Під Верховною Радою зібралися декілька груп протестувальників.

Про це повідомили в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», де також розповіли: «Зокрема, серед них – активісти, які вимагають голосування за Антикорупційний суд, а також група з близько 50 закарпатців й військових, котрі вимагають зустрічі зі спікером Андрієм Парубієм – вони прагнуть запуску процедури імпічменту президента».

Кореспондент «ТСН» розповів із місця події: «Невідома особа кинула убік парламенту кілька «коктейлів Молотова», які розбилися поруч з розкладеними шинами. Їх оперативно загасили.

«Наразі невідомо, з якої групи протестувальників полетіли запальні суміші. Після цього виникли нетривалі сутички поліції з мітингувальниками. Наразі ситуація під Радою відносно спокійна», – поінформували також у «ТСН».

Нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко з трибуни повідомив, що серед активістів були затримані. За його інформацією, травми отримали двоє поліціянтів.

«В одного зламано ключицю, – уточнив Геращенко. – Тільки-но перед Верховною Радою злочинною організацією «Рух нових сил» Саакашвілі була організована провокація. Перед будівлею Верховної Ради викотили шини, намагалися їх підпалити. Коли співробітники поліції не дали це зробити, в них полетіло каміння. Були затримані кілька осіб, які вчинили замовну провокацію, не виключено, що за гроші росіян. На цей час дев’ятьох правопорушників доставили до територіального управління поліції, де їх діям буде надана правова оцінка».

Натомість в інформаційній агенції УНІАН розповіли: «Сьогодні біля парламенту сталися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками. Спочатку поліцейські відтіснили учасників мітингу від огорожі, встановленої біля Верховної Ради. Також правоохоронці відібрали у мітингувальників шини. Декілька учасників акції кинули у бік правоохоронців димові шашки. Крім того, правоохоронці пішли вбік наметового містечка, встановленого біля ВР. Активісти вийшли з наметів й оборонялися палицями, також вони кидали у поліцейських пляшки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів