Politico назвало Єрмака «зеленим кардиналом України»

18:39 28 листопада 2023 р.

Фото до новини

Андрій Єрмак отримав величезну (дехто каже, надмірну) владу як ключовий гравець у військовому кабінеті Володимира Зеленського.

Про це написало видання Politico, інформує DailyLviv.com.

Повідомляється, що Андрія Єрмака в деяких колах називають київським «зеленим кардиналом». Це тому, що Єрмак є головою офісу президента України Володимира Зеленського, чиє прізвище пов’язане зі східнослов’янським словом, що означає «зелений», — а також тому, що він має звичку відвідувати фотосесії у військових костюмах кольору хакі, які популяризував його бос.

У 2024 році, коли Зеленський потенційно зіткнеться з кампанією переобрання в середині війни та перспективою тривалого вторгнення, яке підриває суспільний дух усередині країни, не кажучи вже про кризу на Близькому Сході, яка відволікає західних прихильників України, Єрмак стане ще важливішим як учасник угод президента — і його амортизатор.

Враховуючи обмеження закордонних поїздок самого Зеленського, Єрмак їздив у відрядження по всьому світу за дорученням свого боса, зустрічався з високопосадовцями іноземних держав, вів переговори та укладав угоди (що, згідно з українською Конституцією, має бути компетенцією президента, а не його № 2).

Зеленський, комік і сатирик, який був обраний на посаду в 2019 році після ролі президента в українському ситкомі, як правило, оточує себе друзями та соратниками зі свого минулого життя в індустрії розваг. І 52-річний Єрмак, колишній адвокат і кінопродюсер, не став винятком. 

Оскільки Україна починає свою кампанію щодо вступу до ЄС і НАТО, і водночас бореться за повернення своєї території, Єрмак отримав величезну (дехто каже, надмірну) владу як ключовий гравець у військовому кабінеті Зеленського. Він фактично тримає кермо українського уряду та парламенту, водночас дозволяючи своєму начальнику тримати свої руки (і свій міжнародний імідж) чистими.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів