Після перших убитих зупинити революцію буде набагато важче – історик і юрист (відео)

15:43 3 грудня 2013 р.

Фото до новини

Україна є щасливою країною, оскільки дотепер у нас не було кровопролиття – убитих. Так сказав під час відеомарафону "Євромайдан: сценарії розвитку" у Львівському прес-клубі Володимир Макарчук, доктор юридичних і кандидат історичних наук, професор НУ "Львівська політехніка".


Відео: Львівський прес-клуб

«Але як тільки з’являться перші вбиті, зупинити розмах революції буде набагато важче. І цілком можливий і такий варіант»,- вважає Володимир Макарчук. - Водночас Україна є нещасною державою, тому що 22 роки шукаємо свій шлях виходу з пострадянської кризи".

Володимир Макарчук не бачить нових лідерів, яких народив Євромайдан. «Щоб засвітитися як лідер, треба мати підтримку. Ця підтримка вимагає певного фінансового ресурсу, а він береться у грошових мішків. І, відповідно, навіть найбільш чиста політична сила, з тих, які довгий час перебувають на політичні арені, переминається з ноги на ногу, коли треба пояснити джерело фінансових надходжень. І, навпаки, можна бути чесною, порядною людиною, сидіти на кухні і розказувати своїй дружині як робити політику чи грати у футбол. Але в цих людей немає потрібного фінансового ресурсу, аби про себе заявити вголос»,-сказав Володимир Макарчук.

«Я - за золоту середину. Мені здається, якась частина політиків менше замазана. Я ніколи не приховував, що мені подабається Кличко як зважено-поміркована сила, яка не є звинувачена в корупції. Проте я можу помилятися. Повна впевненість характерна для повних ідіотів»,- зазначив Володимир Макарчук.
 Докладніше - у відео.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів