Після 11 травня окупанти Слов’янська збираються переміститися в іншу область України (відео)

22:40 1 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомив у четвер в ефірі «Громадського ТБ Донеччини» один з їхніх колишніх бранців.


Відео: Громадське ТБ

Один з колишніх бранців російські диверсантів, які окупували Слов'янськ, розповів сьогодні, 1 травня, в ефірі «Громадського ТБ Донеччини»:

«Головними дійовими особами захоплення Слов’янська є «специ». Їм підпорядковуються всі інші.

«Специ» кажуть, що вони прибули з Криму й будуть в Слов'янську до 11 травня, коли має відбудуться так званий «референдум» серед сепаратистів про суверенітет Донецької області. Потім вони перемістяться в іншу область України».

Колишній бранець терористів повідомив також в ефірі «Громадського ТБ Донеччини», що вони б'ють у Слов'янську захоплених заручників. За його словами, в полон він потрапив тому, що в нього знайшли на одному з блокпостів шарф збірної України з футболу.

«Вони говорили, що я – диверсант, з Національної гвардії, наставили на мене зброю», – розповів також колишній бранець. Його намагалися душити цим шарфом, а потім відвели в захоплену будівлю СБУ Слов'янська, яку терористи називають комендатурою.

Там зокрема утримують заручників. Основна їх частина знаходиться в кімнаті 5-8 квадратних метрів – не менше 20 людей.

Цінних заручників тримають окремо. А представників місії ОБСЄ – в міській раді. Колишній бранець розповів також , що в Слов'янську діє «презумпція винуватості», а наглядачі часто б'ють затриманих ними, а театрального режисера Павела Юрова й куратора Дениса Грищука – особливо жорстоко . У Грищука зламані два ребра та пошкоджено вена.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів