Пікетувати урядовий квартал вирушили 30 тисяч (доповнено відеосюжетом)

14:54 8 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

Шлях їм щільно перекривають автобуси й бійці спецпідрозділу «Беркуту».

У Києві з боку Майдану Незалежності по вулиці Інститутській уже пройшла велика група людей, прямуючи в бік Верховної Ради України та урядових будівель. В основному це молоді люди, які тримають прапори України, ЄС та чорно-червоні.

Основна частина колони вже наблизилася до вул. Липської, вхід на яку, як і на інші вулиці, які ведуть до Верховної Ради і Кабінету міністрів, щільно перекривають автобуси і бійці спецпідрозділу «Беркут». Як повідомляє сьогодні, 7 грудня, «ICTV», учасники колони заявили, що їх направили до урядового кварталу колоною чисельністю 30 тисяч осіб.

Водночас, прохід на вул. Банкову з боку вул. Інститутської також перекрито залізними щитами. Тут залишилася група мітингувальників чисельністю близько 500 осіб, також з прапорами України та ЄС, також багато – з символікою партії «УДАР». 

Раніше учасників мітингу Партії регіонів, який проходить у цей же час перед Верховною Радою, запевняли в тому, що сьогодні на Майдані Незалежності «майже немає людей». Зокрема, голова Всеукраїнського союзу громадських організацій «Молодь – громада - влада» сказав: «На Майдані практично немає людей, їх там дуже мало, вони розсмоктуються... Люди схаменулись і зрозуміли, що ними маніпулюють». За даними опозиції, на Віче на Майдані Незалежності зібрались майже 1 млн осіб». 

Як повідомляв «Щоденний Львів», Євромайдан пікетуватиме увесь урядовий квартал.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів