Пікетувальники оточили урядовий квартал барикадами

16:24 8 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

Відтак кордон мітингувальників навколо нього вже замкнувся.

Учасники Євромайдану почали зводити біля будівлі Кабінету міністрів барикади. Зокрема, на вулиці Грушевського, не доїжджаючи декількох десятків метрів до урядової будівлі, активісти почали загороджувати вулиці бетонними клумбами та чавунними декоративними плитами, якими огороджено стовбури дерев.

Наразі на пагорбах навпроти Кабінету міністрів та біля нього перебувають близько двох тисяч мітингувальників. При цьому вони поводяться мирно. 

Координатори дій пояснюють, що ця облога буде тривати доти, поки уряд Миколи Азарова не піде у відставку. Для будівництва барикад активісти стягують із Маріїнського парку лавки та бетонні урни.

Співробітники правоохоронних органів наразі не втручаються в діяльність «будівельників» барикади. Біля центрального входу до Кабінету міністрів перебувають близько 100 мітингувальників, які спілкуються з міліцією.

Комендант Євромайдану, депутат від «Батьківщини» Андрій Парубій, оголосив на мітингу на Грушевській, що а перехресті цієї вулиці та Кріпосного провулку в столиці буде розташовано ще один Євромайдан.

«Відсьогодні ми починаємо тут Євромайдан. Євромайдан розширюється. Стоїмо до перемоги. Ні уряд, ні Янукович – ніхто не буде працювати доти, поки не виконають наші вимоги», – сказав він присутнім.

За словами організаторів, вони також планують розбити на перехресті ще одне наметове містечко. Ще один депутат від «Батьківщини», Андрій Шевченко, повідомив, що станом на неділю, 8 грудня, адміністративний центр Києва заблокований мирними протестувальниками. Він також запропонував прихильникам «Партії регіонів», які опинилися впритул з протестувальниками, залишити цю територію через Маріїнський парк.

Натомість лідер партії «УДАР» Віталій Кличко вже забив перший кілок для встановлення намету на розі вулиць Шовковичної та Богомольця – на одному з в’їздів до урядового кварталу. Як повідомили у прес-службі «УДАРу», мітингувальники встановлять там ще кілька наметів.

«Ми висловлюємо свою неповагу цій владі, ми посилюємо тиск, ми вимагаємо повної зміни влади. Влада не хоче чути нас з Майдану, буде чути звідси», – наголосив Кличко, звернувшись до людей, які колоною прийшли з Майдану Незалежності.

Тим часом на Банковій вулиці, де розташована будівля адміністрації президента, «Беркут» і демонстрантів розділяють близько 150 метрів. Вихід на Банкову вулицю з Інститутської блокують активісти партії «УДАР» Віталія Кличка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів