Пікетувальники адмінбудівель готуються відбити штурм (доповнено відеосюжетами)

19:06 8 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Мітингувальники не пропустили вантажівку з підрозділом внутрішніх військ, яка намагалася проїхати на вулицю Банкову, де розташовано Адміністрацію Президента.

В урядовому кварталі вже готуються до нічного штурму. Зокрема, опозиціонери перегородили вулицю Грушевського автомобілями.

Підігнали для цього навіть «Камаз». Депутат від «Батьківщини» Арсен Аваков повідомив, що це старе авто буде слугувати барикадою.

«Очікуємо, що вночі буде штурм, і тому ми робимо три лінії оборони», – пояснив він.

Причому пікетувальники урядового кварталу постійно змінюються: частина повертається на Хрещатик і Майдан Незалежності, звідти приходять інші люди. А частина євромайданівців, яка була на барикадах біля Кабміну, – представники Хмельницької області – попрямувала до будівлі Київської міської державної адміністрації.

Їх покликав туди депутат від ВО «Свобода», який повідомив, що у нього є інформація про початок там сутички. Решту пікетувальників організатори акції закликали не розходитися й продовжувати тримати в облозі урядовий квартал.

Тим часом біля Будинку офіцерів у Києві з'явилися перші армійські намети, встановлені учасниками Євромайдану. Вони стоять також на розі вулиці Грушевського та Кріпосного провулка.

Оголошено, що намети будуть встановлені по всьому периметру урядового кварталу – на вулицях Інститутській, Лютеранській та Шовковичній. Окрім того, учасники акції витягли кілька важких кам'яних клумб на проїжджу частину вулиці Грушевського, перекриваючи таким чином можливий рух транспорту.

Натомість усі ті вулиці, які ведуть до Лютеранськї, забарикадовані сміттєвими баками, декоративними квітковими клумбами. Вулиця Богомольця на розі з Шовковичною також заблокована барикадами з колючим дротом зверху. Там також встановлюють намети.

Наразі вулицю Банкову з боку Лютеранської охороняють 200 міліціонерів, вишикувані в декілька кордонів. По периметру будівлі уряду також розташовані правоохоронці і стоять декілька автобусів.

Але їх кількість менша, аніж біля парламенту. Їх й активістів, здебільшого людей із символікою ВО «Свобода», розмежовують ветерани, серед них афганці.

Практично у всіх дворах та провулках проходи заблоковані автобусами міліції. Зверху на автобуси активісти поклали квіти.

У Маріїнському парку на деяких деревах приклеєні листівки з написами: «Міліціонер, май гідність, не виконуй злочинних наказів кримінальника. Серед народу є твої діти, рідні і друзі».

На Кловському узвозі намагалася проїхати на вулицю Банкову вантажівка «ГАЗ», наповнена працівниками внутрішніх військ, однак активісти та нардепи, зокрема, Олександр Бригінець, не дали їх проїхати, заблокувавши вулицю. Спочатку люди перекрили проїзд просто собою. А за деякий час під’їхало з десять легкових машин з прапорами ЄС, які перекрили дорогу. Після цього ГАЗ поїхав з місця.

Відтак молоді учасники акцій протесту станцювали під пісню «Вставай, мила моя, вставай» українського гурту «Океан Ельзи» просто перед автобусами правоохоронців, які стоять біля будівлі Кабінету міністрів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів