Під загрозою іранських ракет - переважно цивільні цілі в Україні

09:13 11 вересня 2024 р.

Фото до новини

Іранські ракети у Росії — предмет усіх розмов у світових столицях.

Київ може розірвати дипломатичні відносини з Іраном через імовірне постачання Росії балістичних ракет, пише DailyLviv.com.

Наразі до МЗС викликали тимчасового повіреного у справах Ісламської Республіки Іран в Україні. Йдеться про посилення Іраном спроможності Росії вести війну в Україні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен учора підтвердив попередні повідомлення ЗМІ про те, що на початку вересня Іран поставив росії сотні балістичних ракет Fath 360 із радіусом дії до 120 км. За його словами, також російські військові пройшли в Ірані навчання щодо використання ракет.

Під загрозою використання нових іранських ракет переважно цивільні цілі в Україні. У цьому переконаний речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

«Я не кажу, що він не буде цілити у військові частини. Він може це зробити. Проте в минулому вона використовувала балістичні ракети для нападу на цивільні цілі. Оскільки вони надзвичайно швидкі, він може зробити це майже без попередження».

США, Велика Британія, Німеччина та Франція оголосили про новий пакет санкцій проти Ірану у зв'язку з передачею Росії балістичних ракет. В Україні це вважають недостатніми кроками та вкотре закликають надати дозвіл на використання західної зброї для ударів по території Росії.

Разом із тим, як розповів Ентоні Блінкен в інтервʼю Sky News, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден «не виключає», що Україна отримає дозвіл бити по цілях у глибині Росії.

Нагадаємо, росія отримала від Ірану понад 200 балістичних ракет.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів