До кордону України під прикриттям «гуманітарки» Путіна стягується російська військова техніка (відео, оновлено)

22:28 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter

Її впродовж 14 серпня знімали фото- і відеокамерами громадяни РФ.


Відео: Редакция ЮА

Телеканал «Інтер» розповідає в сюжеті «Як рухався конвой Путіна: в Instagram потрапила навіть ракетна установка»:

«Гуманітарний конвой Путіна продовжував рух з Москви на Донбас увесь четвер. Розділившись на кілька частин, колона вантажівок виконала шлях від Воронежа до Донецька Ростовської області. 

Потім перефарбовані КАМАЗи раптово зупинилися в Каменськ-Шахтинський поблизу кордону з Луганською областю. Паралельно з гречкою й водою для українців по тій же трасі їхала важка військова техніка – саме її другу добу знімають росіяни, викладаючи в «Instagram». 

За допомогою геолокації в цьому фотосервісі, «Подробиці» (програма телеканалу «Інтер». – «ЩЛ») відстежили маршрут пересування конвою. Адже по шляху його встигали фотографувати і фіксувати на відео випадкові люди, які також їхали по трасі М4 «Дон». 

Фото в «Instagram» свідчать: на фінальному етапі конвой почав рух вранці 14 серпня, змінивши курс з Харкова на Луганськ.  Уже через кілька годин автоколона розділилася. 

Проїхавши через декілька міст паралельно з Харківською областю, частина конвою була помічена в селищі Володимирівка. 

«КамАЗи» супроводжує військова техніка й вертольоти, які й сфотографував «dog_15». 

Потім автомобілі попрямували в Ростовську область. 

При цьому інша частина «гуманітарної колони» Путіна одразу виїхала вбік Каменськ-Шахтинський, який межує з українським Ізварине. В її складі користувач «fedotov1515» фіксує ракетну установку, радісно коментуючи: «Ми всім допоможемо». 

Різні види важкої бойової техніки також стягувалися в район цього міста по трасі М4 «Дон». Деякі користувачі навіть сфотографувалися на тлі рухомих БПМ і БТР. Наприклад, москвич «igorpy», який їхав до Криму. 

Увечері колона прибула в Каменськ-Шахтинський. Частина зупинилася в Донецьку Ростовської області. На під'їзді туди її зняли на відео – в стандартні 15 секунд потрапило декілька військових «КамАЗів». 

Окрім різного роду артиллеристских установок і гармат, до військово-гуманітарної колоні приставлено велику кількість бойових машин піхоти й платформи для перевезення гусенечном техніки. Судячи з геолокації в «Instagram», ці бойові автомобілі вже другий день рухаються в сторону Міллерово – це по сусідству з Каменськ-Шахтинським. 

У підсумку маршрут конвою Путіна виглядає так, а ось перетне вся доставлена у вантажівках зброя підконтрольний терористам кордон – поки що не відомо. 

Як повідомляли «Подробиці», російський гуманітарний конвой знаходиться недалеко від міста Донецьк Ростовської області навпроти прикордонного пункту «Ізварине». За словами активіста Дмитра Снєгирьова, в «гуманітарному конвої» Путіна заховані системи наведення вогню для «Градів». 

Близько сотні вантажівок з гуманітарного конвою Путіна залишилися на ніч у Воронежі.  Як повідомлялося, гуманітарний конвой Путіна в ніч на середу проривався в Харківській області. 

Нагадаємо, що 8 серпня Україна вдалося зупинити провокацію на кордоні з введенням російський військ під виглядом гуманітарної місії.  Тоді МЗС України закликав Росію утриматися від будь-яких спроб передачі гуманітарних вантажів в Україну. 

Але вже 11 серпня російський президент Путін прийняв рішення про те, що Росія направить в Україну свій «гуманітарний конвой».  У той же час, раніше повідомлялося, що гуманітарний конвой Путіна розділився на дві частини». 

«Інтер» повідомляє це сьогодні, 24 серпня». Натомість інтернет-видання «Українська правда» передає в четвер: 

«Неподалік від місця, де стали табором машини «гуманітарного конвою» спостерігається активний рух військової техніки. Як розповів в ефірі «Громадського телебачення» журналіст Тимур Олевський, поблизу пропускного пункту «Ізварине» помітили кілька десятків БТРів.

«Близько 50 БТРів проїхали спершу в сторону пропускного пункту Ізварине, а потім десь розчинилась в полях», – розповів він.

Таку ж інформацію повідомив корреспондент «The New Times», який перебуває в Каменську-Шахтинському, поруч з яким зупинився «гуманітарний конвой». Він розповів про близько двох десятків БМП.

Поруч із колоною «гуманітарної допомоги» рухається командний пункт ЗРК «Бук». Про це повідомив російський журналіст «The New York Times» Ендрю Рот».

«Українська правда» повідомляє це сьогодні, 14 серпня.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів