Під Маріуполь перекидують російських десантників, – правозахисники

17:30 5 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vluki.ru

Як повідомили «Солдатські матері Санкт-Петербурга», російським військовослужбовцям однієї з частин 331-го гвардійського парашутно-десантного полку в Костромі оголосили, що їхні контракти розірвано і тепер вони «ополченці» й очікують наказу висунутися в напрямку Маріуполя

Російським військовослужбовцям однієї з частин 331-го гвардійського парашутно-десантного полку в Костромі оголосили, що їхні контракти розірвано і тепер вони «ополченці» й очікують наказу висунутися в напрямку Маріуполя. Таку новину оприлюднила на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» правозахисна організація «Солдатські матері Санкт-Петербурга».

У ній стверджують, що володіють фактами відправки російських військових в Україну. Зокрема за їхніми даними, військовослужбовцям військової частини 71211 (331-й гвардійський парашутно-десантний полк, Кострома), які знаходились в Ростовській області, було оголошено, що вони більше не є військовослужбовцями, контракти про проходження військової служби з ними розірвано і в даний момент вони мають статус «ополченців».

Також їм оголосили, що протягом найближчих днів повинен надійти наказ про їх висунення в напрямку Маріуполя. Також «Солдатські матері», посилаючись на повідомлення від військовослужбовців за призовом військової частини 45377 (1140-й гвардійський артилерійський полк, Псков), розповіли, що найближчим часом їх можуть відправити з пункту тимчасової дислокації в Ростовській області на територію України.  Солдати змушені були здати керівництву підписки про нерозголошення.

Раніше повідомлялося, що головне військове слідче управління Слідчого комітету РФ повідомляє про відсутність інформації, що вказує на наявність ознак злочину в масовій загибелі солдатів російської армії цього літа.

Про це повідомляється сьогодні, 5 грудня, на сайті «7 Днів-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів