Під Дебальцевим розгромлено зведений танковий підрозділ російсько-терористичних військ (відео)

09:40 4 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: sprotyv.info

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу: «Перекинутий у район Дебальцевого зведений танковий підрозділ противника зі 16 танків після участі в тридобових боях виявився фактично розгромленим».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 4 лютого, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У районі Дебальцевого російсько-терористичні війська проводять перегрупування сил і засобів, намагаючись після зриву наступу в районі Вуглегірська домогтися «корінного перелому» в подальших наступальних діях. Упродовж останньої доби командування противника в даному районі зосередило боєздатні підрозділи на нових напрямках, відновлюючи боєздатність своїх тактичних груп, раніше зазнали втрат.

Зокрема, в район Дебальцевського плацдарму противник додатково перекинув 18 танків, 23 бойових броньованих машини (ББМ), порядку 55 одиниць критого вантажного автотранспорту. Перекидання сил і засобів здійснюється за двома основних маршрутах: східному (через Алчевськ – Стаханов – Брянка) і західному (через Сніжне – Шахтарськ - Єнакієве).

Раніше перекинутий у район Дебальцевого зведений танковий підрозділ противника зі 16 танків (який прибув із району Красного Луча) після участі в тридобових боях виявився фактично розгромленим. Сім танків підбито в першу добу наступу, чотири втрачено в ході ударів української артилерії впродовж подальших двох діб, ще три танка вийшли з ладу з різних причин, на сьогодні в строю залишилося всього дві машини, при цьому три танки з числа підбитих раніше бойовики намагаються евакуювати для відновлення).

У районі Горлівки терористи розгорнули центр з обслуговування та ремонту бойової техніки, пошкодженої в боях на Дебальцевському плацдармі. Також фіксується активне підвезення в даний населений пункт палива та боєприпасів.

У районі Донецька терористи також нарощують свої ударні тактичні групи, які діють у районах, прилеглих до «лінії фронту». За добу відзначається прибуття живої сили на 20 критих вантажівках, а також 11 одиниць броньованої техніки (включаючи один танк). 

Загальна чисельність угрупування російсько-терористичних військ, зосередженої в цьому районі, перевищує 3000 чоловік, які розподілені по декількох тактичних груп, а також складають «внутрішній гарнізон» Донецька. Також у складі угрупування, зосередженої в районі Донецька, загалом близько 25 танків (зосереджені в кількох ударних групах, розтягнутих на досить протяжній ділянці в північній і західній частинах міста), близько 85 ББМ і три групи артилерійської підтримки.

У районі сіл Кримское і Трьохізбенка (район Бахмутськой траси), а також в районі між Щастям та Станицею Луганською противник продовжує вести активну контрбатарейну боротьбу, проте вже уникає активних наступальних дій. Раніше в районі Станіці Луганської терористи зробили спробу прорвати оборону українських військ за допомогою комбінації масованого вогню та активних дій невеликих мобільних груп піхоти за підтримки бронетехніки.

На даний момент знову відзначається застосування противником тактики «засадних» і «блукаючих» танків за підтримки мінометів. Зафіксовано щонайменше дві таких групи, які періодично завдають вогневі удари по передових позиціях українських військ).

У Краснодон прибув транспорт зі знищеними в боях за Дебальцеве місцевими бойовиками. «Зведений батальйон», сформований в даному населеному пункті спеціально для участі в наступі (близько 500 чоловік) за три дні активної участі в боях втратив тільки вбитими 51 чоловіка.

У районі Докучаєвська артилерійська батарея російсько-терористичних військ (шість САУ 2С1 «Гвоздика»), яка періодично завдавала вогневих ударів по передових позиціях українських військ на даній ділянці, була накрита української артилерією. Українськими військами були застосовані далекобійні артилерійські системи за заздалегідь переданим розвідданими.

Удару було завдано в момент заправки артсистем бойовиків паливом. Три САУ терористів знищені».

Дмитро Тимчук повідомив це на сайті групи «Інформаційний Спротив» і своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів