Під Дебальцевим різко зросла чисельність регулярних російських військ, – «ІС» (відео)

11:28 13 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у п’ятницю: «На тлі переговорів у Мінську формування російсько-терористичних військ на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії в районі Дебальцевого».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 13 лютого, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На тлі переговорів у Мінську формування російсько-терористичних військ на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії в районі Дебальцевого. Відзначається різко зросла кількість регулярних російських військ в даному районі (зведені в тактичні групи з різних військових частин ЗС РФ).

Українська артилерія неодноразово завдавала вогневих ударів по бойових порядках терористів. Однак противник, попри значні втрати в районі н.п. Логвинове й Нижнє Лозовове, впродовж останньої доби (загалом – вісім одиниць бронетехніки й до десяти одиниць автомобільного транспорту) продовжує атакувати.

Формування місцевих бойовиків «ЛНР», відведені на «доукомплектування» вглиб контрольованої терористами території з району Дебальцевого, категорично відмовляються воювати далі разом з російськими регулярними військами (останні використовують місцевих терористів на найбільш небезпечних ділянках).

У районі Бахмутської траси триває активна контрбатарейна боротьба. Також у даному районі противник намагається підтягувати свої мінометні розрахунки практично впритул до позицій українських військ – у розрахунку, що українська артилерія не відкриватиме вогонь через можливість ураження позицій своїх військ. Однак це дає можливість українським підрозділам в окремих випадках боротися з мінометники противника навіть стрілецьким озброєнням.

Складною залишається ситуація й в районі Маріуполя. Після відбиття контратаки російсько-терористичних військ в районі Саханки підрозділи Національної гвардії України та ЗСУ продовжили наступальні бої на Новоазовському напрямку.

Противник перекинув на цю ділянку бронегрупу (по чотири танки й ББМ) та завдає масованих вогневих ударів по передових українських підрозділах. У районі Саханки українським підрозділам протистоять підрозділи противника, укомплектовані російськими кадровими військовослужбовцями.

У районі південніше Тельманового противник продовжує накопичувати в екстреному порядку підрозділи, перекинуті з боку Старобешевого та Амвросіївки. На даний момент –до 500 чоловік особового складу, 15 ББМ, три танки, перекидання сил і засобів триває. У районі Новоазовська відзначається своєрідна ротація: частково підрозділи армії РФ з даного населеного пункту виводяться в Ростовську область (РФ), замість них з території Росії заходять підрозділи російських найманців. Відзначається низький рівень оснащення та екіпіровки даних формувань.

На Докучаєвському напрямку в районі Гранітного й Новогригорівки противник після рейду української бронегрупи на свій лівий фланг відкрив безладний мінометний вогонь по передньому краю українських військ. Після завданння двох відповідних вогневих ударів української артилерією міномети противника припинили вогонь.

Проте бойовики продовжують завдавати ударів по позиціях українських військ у даному районі з району Докучаєвська таОленівки зі САУ і РСЗВ «Град». Відзначається робота двох вогневих підрозділів – 12 САУ і чотирьох установок РСЗВ).

Дислокований у Донецьку підрозділ так званих «козаків» вступило в черговий конфлікт з місцевим «командуванням гарнізону» і пообіцяло «знищувати пости ДНР» за «неповажне ставлення до бойового братерства». Так званий «окружний отаман» Красного Луча – дехто Сергій Косогор – на пропозиції «центрального військового командування ЛНР» убути на фронт у район Дебальцевого зі своїм «козацьким» формуванням відповів категоричною відмовою в грубо-нецензурній формі, мотивуючи свою відмову необхідністю «зберігати порядок в прифронтовому місті».

Дмитро Тимчук написав це в п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів