Під Дебальцевим потрапили в полон два бійці Львівської бригади Національної гвардії України, – ЗМІ

20:22 20 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

Головний редактор інтернет-порталу «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов опублікував у ньому в п’ятницю інформацію командирів підрозділів про втрати у районі Дебальцевого.

Головний редактор інтернет-порталу «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов повідомили сьогодні, 20 лютого:

«Цензор.НЕТ» робить спроби встановити точну чисельність загиблих, поранених, зниклих безвісти, полонених зі складу українських військ, що билися на Дебальцевському плацдармі. Українські війська відбили на Дебальцевському плацдармі за 25 діб битви два запеклих штурми російських найманців: 24 січня – 1 лютого і 12-14 лютого, а також постійно вели бої місцевого значення і з боєм прорвали кільце оточення противника 18 лютого.

У ході цієї 25-денної битви командири підрозділів на цей момент заявили такі цифри втрат:

128-а гірсько-піхотна бригада: 30 загиблих, 4 пропали безвісти, 2 потрапили в полон. Збір даних триває, але ще не всі підрозділи повернулися в базовий табір. Командування частини має зв'язок із усіма підрозділами, але доля щонайменше 10 військовослужбовців наразі невідома. Точні втрати будуть встановлені в найближчі 2-3 дні.

25-й окремий мотопіхотний батальйон «Київська Русь»: 17 загиблих, 1 полонений.

40-й мотопіхотний батальйон 17-ї танкової бригади: 21 загиблий, 91 полонений. Доля приблизно 10 бійців залишається невідомою. Точні втрати будуть встановлені завтра.

101-а бригада охорони Генерального штабу: 26 загиблих, 5 полонених.

13-й мотопіхотний батальйон 1-ї танкової бригади: близько 30 загиблих, 6 полонених. Точні втрати будуть встановлені завтра.

30-а механізована бригада: 22 загиблих, 76 поранених. Кількість полонених не встановлено. Точні втрати з'єднання будуть встановлені в найближчі два-три дні. 

Харківська бригада Нацгвардії 3017: 4 воїна загинуло, 2 в полоні, 3 пропало без вісті.

3-й полк спецназу: 3 загиблих, 3 в полоні, 2 – поки що невідомо.

Батальйон Нацгвардії «Донбас»: 9 загиблих, 15 поранених.

Батальйон МВС «Артемівськ»: 3 загиблих.

55-а артилерійська бригада: 2 загиблих.

Львівська бригада Нацгвардії №3002: 2 полонених.

Співробітники МВС: 1 загиблий.

Чеченський добровольчий батальйон імені Джохара Дудаєва: 1 загиблий.

По інших частинах і підрозділах поки немає даних.

Були також: 55-а артилерійська бригада, батальйон Нацгвардії імені Кульчицького, батальйон МВС «Львів», 4 спецпідрозділи ЗСУ, 3 спецпідрозділи Нацгвардії.

Таким чином на цей момент шляхом опитування командирів частин і підрозділіввстановлена загибель 168 воїнів, 112 воїнів потрапили в полон, 29 пропали безвісти.

Проте ці дані не повні, оскільки більшість частин і підрозділів були перемішані, розосереджені і під час прориву бойові порядки були порушені. Ще не всі воїни прибули до призначених пунктів дислокації.

У цьому списку не зазначені бойові втрати українських військ на зовнішньому периметрі Дебальцевської дуги, які билися в районі Світлодарська, Троїцького, і намагалися прорвати оточення ззовні 9-17 лютого. Їх втрати становлять менші цифри, але вони також дуже значні - не один десяток людей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів