Переговори з бойовиками, які хочуть залишити зону АТО, тривають, – штаб АТО

11:48 2 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Про це повідомив у середу речник антитерористичної операції Олексій Дмитрашківський.

Агенція «УНН» інформує сьогодні, 2 липня, в повідомленні «Терористи у зоні АТО розділилися: одні хочуть здатися, інші мінують стратегічні об'єкти»:

«Терористи активізували свої спроби домовитися із командуванням АТО про можливість беззбройного виходу із оточення, проте ті, хто не бажає миру, продовжують диверсійну діяльність, мінуючи стратегічні об'єкти на Донбасі. Про це УНН повідомив речник АТО Олексій Дмитрашківський.

«Переговори із бойовиками, котрі бажають вийти із зони оточення АТО, тривають. Проте випустити їх просто так – неможливо. Адже мова йде не про кількох осіб і навіть не про десяток. Це дуже велика кількість людей. І всіх їх необхідно перевірити, підтвердити інформацію, ідентифікувати на участь у бойових діях на боці терористів і так далі. Тому все не так просто. Адже ці люди можуть потрапити у «тил» і продовжити диверсійну діяльність», – зазначив речник АТО. 

Проте, за його словами, не всі терористи хочуть здатися. «Окремі групи терористів загрожують мирним жителям Донецької області масовими вибухами, маючи намір використовувати вкрадену з шахт вибухівку. Терористи мінують дороги, під'їзди до мостів, стратегічні об'єкти, загрожують людям масовими вибухами в містах. У Краматорську і Слов'янську населення сильно налякане і просить допомоги. Проте коли цю допомогу можна було надати - люди не хотіли, а наразі зона АТО у тісному кільці», – сказав він.

Як повідомляв УНН, влада самопроголошеної Донецької народної республіки готові відмовитися від багатьох політичних вимог і погоджується на переговори. Про це заявив прем'єр т.зв. ДНР Олександр Бородай.

Нагадаємо, у РНБО повідомили, що після закінчення дії режиму одностороннього припинення вогню в зоні АТО терористи просять про беззбройний вихід із зони АТО, у тому числі до Росії. Як відомо, 30 червня Президент України П.Порошенко за підсумками засідання РНБО прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів