Переговорники з Офіцерського корпусу домовилися про обмін полонених у форматі «всі на всіх», – Руслана

00:05 8 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Громадський активіст, волонтер і співачка Руслана Лижичко повідомила в неділю: «У Донецьку ми домовилися про такий обмін – «всі на всіх».

Переговорники з Офіцерського корпусу, який опікується звільненням полонених на Донбасі, та представники бойовиків сформулювали і зафіксували можливість обміняти усіх військовополонених у форматі «всі на всіх». Про це у своєму блозі на сайті інтернет-видання «Українська правда» повідомила активіст, волонтер Руслана Лижичко.

За її словами, 7 грудня відбулася поїздка волонтерів на Донбас, де були проведені перемовини щодо обміну полоненими. Руслана Лижичко заявила з цього приводу:

«Очевидно, що визволення малочисельних груп – процес слабкий, малоефективний, невизначений у часі, складний і несприятливий для наших у полоні. Враховуючи стан, у якому перебувають військовополонені, абсолютно очевидно, що потрібен обмін «всі на всіх». У Донецьку ми домовилися про такий обмін».

«Домовленість абсолютно чітка і недвозначна. Перемовники з обидвох боків чітко сформулювали і зафіксували взаємне бажання і можливість обміняти всіх військовополонених. Відтепер справа залишається за офіційною стороною з нашого боку», – зазначила також Руслана Лижичко, зауваживши при цьому – якщо до Нового року українська сторона не зможе обміняти полонених, то «після Нового року ситуація може знову змінитися, стати невизначеною або несприятливою для домовленостей».

За даними Руслани, станом на 7 грудня Офіцерський корпус звільнив понад 500 військовополонених. Всього за весь час звільнено близько 1000 осіб, 5 грудня ще 5 наших військових відправились додому.

Про це інформують на сайті інтернет-видання «Українська правда». Відтак наведемо повідомлення Руслана Лижичко «Всі наші військовополонені мають зустріти Різдво вдома з родинами!» в її блозі на сайті інтернет-видання «Українська правда» повністю:

«Я, як волонтер, вже 4-й місяць разом з Офіцерським корпусом беру участь у визволенні військовополонених. 

Станом на сьогодні Офіцерським корпусом звільнено понад 500 військовополонених. (Всього за весь час звільнено близько 1000 хлопців).

5 грудня ще 5 наших військових відправились додому.

А 7 грудня ми відвезли в Донецьк гуманітарну допомогу дітям (теплий одяг, дитяче харчування), а також продукти, теплий одяг та засоби гігієни для полонених. 

Після нашої поїздки та проведення перевомин щодо обміну полоненими, очевидно, що визволення малочисельних груп, – процес слабкий, малоефективний, невизначений у часі, складний і несприятливий для наших у полоні. 

Враховуючи стан, у якому перебувають військовополонені, абсолютно очевидно, що потрібен обмін «всі на всіх».

У Донецьку ми домовилися про такий обмін – «всі на всіх».

Домовленість абсолютно чітка і недвозначна.

Перемовники з обидвох боків чітко сформулювали і зафіксували взаємне бажання і можливість обміняти всіх військовополонених.

Відтепер справа залишається за офіційною стороною з нашого боку – і всі військовополонені зможуть зустріти Новий рік вдома разом зі своїми сім'ями.

Якщо до Нового року ми не зможемо поміняти полонених, то після Нового року ситуація може знову змінитися, стати невизначеною або несприятливою для домовленостей.

Зрештою, треба пам'ятати, що це наш борг перед тими, кого ми кличемо своїми захисниками. Борг, який ми маємо сплатити, згадавши про умови, в яких знаходяться наші хлопці.

Розміщаю цю інформацію як найбільш важливу та актуальну напередодні Мінських переговорів.

Закликаю нашу сторону зробити все можливе, щоби обмін «всі на всіх» відбувся найближчим часом.

Руслана, волонтер Майдану».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів