Перебийніс заспокоїв Медвєдєва

16:39 24 вересня 2013 р.

Україна залишається членом зони вільної торгівлі в рамках СНД і угода про асоціацію не може якось змінити цей статус. Про це сказав на брифінгу директор Департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс.

Це заяву він зробив, коментуючи слова російського прем'єра Дмітрія Медвєдєва про те, що Україна, підписавши угоду про асоціацію з ЄС, втратить привілеї в торгівлі з Росією. Перебийніс нагадав, що угода про зону вільної торгівлі СНД продовжує діяти. "Ми не бачимо ніяких підстав для того, щоб ця угода якимось чином припиняла свою дію стосовно України, яка підписала цю угоду і парламент її ратифікував", - додав він.

Україна готова обговорювати з Росією питання, що постають у зв'язку з підписанням угоди про асоціацію, у тому числі і в тристоронньому форматі, із залученням Європейського Союзу.
"Ми уважно ставимося до застережень і питань, які виникають у російської сторони, з укладення угоди про асоціацію, і неодноразово керівництво України висловлювало готовність до предметного обговорення цих питань", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, напередодні прем'єр- міністр Росії Дмітрій Медвєдєв заявив, що, якщо буде укладено асоційований договір України з ЄС, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Ліга.Новини

 

новобудови Львів