«Партії регіонів» дали вказівку не голосувати за лікування Тимошенко, – ЗМІ

21:35 18 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: mosmonitor.ru

Утім, за словами лідера їх фракції, у вівторок у парламенті все ж мають розглянути законопроекти з цього приводу.

Як інформують сьогодні, 18 листопада, «Вести», неназване джерело цієї газети повідомило їй, що «регіонали» отримали вказівки не підтримувати жоден із чотирьох законопроектів, які стосуються лікування ув'язнених за кордоном. Відтак видання нагадує, що прийняття одного з проектів, нагадаємо, потенційно могло б дати право засудженій екс-прем'єрці Юлії Тимошенко виїхати в німецьку клініку.

Оглядач «Радіо Свобода» Дмитро Баркар сьогодні, 18 листопада, принаймні частково підтверджує цю інформацію у своїй публікації «У Верховній Раді намагаються знайти компроміс у «питанні Тимошенко». Відтак наведемо її текст повністю:

«Верховна Рада має розпочати пленарний тиждень з розгляду законопроекту робочої групи щодо «питання Тимошенко», наполягають в опозиції. Натомість регіонали переконують, що нині у парламенті немає придатних для розгляду у сесійній залі законопроектів про лікування ув’язнених за кордоном.

Крім того, цього тижня депутати повинні розглянути інші проекти євроінтеграційних законів: про прокуратуру та про зміни до виборчого законодавства.  Першим питанням у порядку денному пленарного засідання Верховної Ради у вівторок, 19 листопада, має стояти законопроект щодо лікування засуджених за кордоном, розроблений робочою групою, яка для цього була створена, заявляє голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Я прикро вражений тим, що на вівторок немає спільного законопроекту щодо лікування Юлії Тимошенко. Я пропоную першим завтра поставити законопроект робочої групи, який внесений членами цієї робочої групи. Провести його перше читання, і в другому читанні у четвер проголосувати і закон про прокуратуру, і закон про вибори, і закон, який дає можливість надати медичну допомогу Юлії Тимошенко», – наголосив у понеділок Арсеній Яценюк.

Також він звернувся до голови Верховної Ради Володимира Рибака з проханням запросити президента Віктора Януковича у четвер, 21 листопада, на засідання парламенту, щоб той підписав ці законопроекти прямо у стінах Верховної Ради. Крім того, голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, депутат від «Батьківщини» Андрій Кожем’якін зауважує, що в разі, якщо у вівторок Верховна Рада не розглядатиме останній внесений опозицією законопроект про лікування засуджених за кордоном, то й інші чотири відповідні проекти у цей день розглядатися не повинні. Він також припускає, що за законопроект про лікування засуджених Партія регіонів не голосуватиме.

У свою чергу, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключає можливості проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради для ухвалення трьох євроінтеграційних законів: про удосконалення виборчого законодавства, про прокуратуру та про лікування ув’язнених за кордоном. Нині, за його словами, відповідних законопроектів щодо «питання Тимошенко», за які Партія регіонів готова голосувати, у парламенті немає.

«Якщо робоча група підготує якийсь законопроект – ми його будемо розглядати. У якій формі він буде підготовлений, і чи буде Партія регіонів голосувати, ми визначимося у процесі розгляду цього документа. На сьогодні немає жодного законопроекту, який, на нашу думку, придатний до розгляду», – зауважив Єфремов. 

Утім, за словами Олександра Єфремова, у вівторок у парламенті все ж мають розглянути чотири законопроекти щодо лікування засуджених за кордоном, а у четвер – щодо прокуратури та виборів. Єфремов також нагадав, що Партія регіонів готова розглядати законопроект щодо лікування засуджених, який запропонує відповідна робоча група, а щодо голосування за нього визначатиметься під час розгляду у парламенті.

Водночас, голова Верховної Ради Володимир Рибак не вважає за необхідне запрошувати президента Віктора Януковича до парламенту в четвер, 21 листопада. Володимир Рибак додав, що узгодить це питання з Віктором Януковичем. Тим часом прес-служба президента повідомила, що 21 листопада розпочнеться його офіційний візит до Австрії».

Як інформував «Щоденний Львів», представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Алєксандр Кваснєвський повідомили, що влада пообіцяла їм вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів