Парламентськими методами кризу вже не вирішити - Яценюк

11:28 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Сьогоднішню кризу в країні неможливо вирішити парламентськими методами. Не тут приймаються рішення, заявив сьогодні, 5 грудня, Арсеній Яценюк.

Про це йдеться повідомила прес-служба ОО "Батьківщина.

"Зараз не парламентська криза, а загальноукраїнська політична і економічна криза. І тому парламентськими методами її вирішувати неможливо", - підкреслив голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті в четвер, 5 грудня.
 
Він наголосив, що Верховна Рада заблокована, адже парламент відмовився розпустити український уряд: "Наші вимоги до Верховної Ради і президента залишаються такими ж, як і були: відставка уряду, випустити політичних в’язнів, у першу чергу Юлію Тимошенко та осіб, які незаконно засуджені (після побиття й затримання "Беркутом" на Банковій. – ред.), зупинити ці кримінальні справи і арештувати всіх працівників "Беркуту", які були задіяні в побитті дітей на Майдані".
 
За його словами, ключова вимога до президента Януковича – дострокові президентські і парламентські вибори: "Віктора Януковича немає в Україні. Нехай повертається і вирішує те, що від нього залежить".
 
Що стосується можливості політичного діалогу у Верховній Раді, Арсеній Яценюк наголосив: "Зараз не парламентська криза, а загальноукраїнська політична і економічна криза. І тому парламентськими методами її вирішувати неможливо. Не тут приймаються рішення".
 
"Ми вже намагались в парламенті вирішити питання Юлії Тимошенко - вони кожен день розповідали, що буде прийнятий закон, і збрехали. Ми тут намагались вирішити проблему підписання Угоди про асоціацію. Ніхто з Партії регіонів нічого не вирішує в стінах Верховної Ради", - сказав він.
 
Арсеній Яценюк також нагадав, що вчора на Майдані було декілька міністрів закордонних справ країн ЄС: "Сьогодні до нас приїде на Майдан заступник Державного секретаря США, міністр у справах Європи Великобританії. Сьогодні у нас декілька зустрічей, в тому числі з міністром закордонних справ Швеції та міністром МЗС Польщі".
 
"Міжнародна спільнота підтримує боротьбу українців за свої права. Міжнародна спільнота вважає, що ті, хто бив на Майдані дітей, повинні бути покарані. І що за це повинен нести політичну відповідальність український уряд. І тільки після цього можливі взагалі будь-які виходи з політичної кризи", - наголосив Арсеній Яценюк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів