Парламент затвердив звільнення судді Государського

19:01 21 вересня 2013 р.

Фото до новини

Це означає також, що адміністративна посада голови апеляційного суду Львівської області, яку понад два десятиріччя обіймав Валентин Государський (на фото зліва), відтепер стає вакантною, оскільки обов'язки голови може виконувати лише суддя цього суду.

19 вересня Верховна Рада заслухала питання щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами. Парламентарі підтримали подання Вищої ради юстиції та ухвалили постанову №3272, звільнивши з посади групу суддів, серед яких є і Валентин Государський - з апеляційного суду Львівської області - у зв’язку з поданням ним заяви про відставку.

Це означає також, що адміністративна посада голови апеляційного суду Львівської області, яку понад два десятиріччя обіймав Валентин Государський, відтепер стає вакантною, оскільки обов'язки голови може виконувати лише суддя цього суду.

Ані 24 вересня, коли відбудеться наступне засідання Вищої ради юстиції, ані 26 вересня, коли розпочнеться найближче засідання секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад, у порядках денних немає питання щодо призначення нового судді апеляційного суду Львівської області.

Нагадаємо, що згідно із законом про судоустрій і статус суддів, на адміністративну посаду голови апеляційного суду може бути призначено тільки суддю з цього суду.

"Чужинця" спочатку треба призначити суддею, а вже потім він матиме шанс стати головою суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів