Парасюк не відвідував пленарні засідання, не голосував та не працював у комітетах, - експерт

17:38 8 вересня 2017 р.

Фото до новини

Упродовж шостої сесії восьмої каденції Верховної Ради на розгляд депутатів для голосування виносили 2231 питання. Проте багато депутатів не голосували за них не тому, що були не згідні, а тому що цих депутатів просто не було на засіданнях. Хоча вони й зареєструвалися в системі «Рада».


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 8 вересня, під час прес-конференції на тему: «Старт нового політичного сезону. Як мажоритарники Львівщини показали себе під час шостої сесії», повідомив аналітик Громадянської мережі «ОПОРА» Тарас Радь.

Аналітики «Опори» дослідили, що Володимир Парасюк голосував лише 178 разів, що становить лише вісім відсотків. Відсоток голосування  Богдана Дубневича – 54, Андрія Лопушанського – 28, Тараса Батенка – 26.

 - Що стосується Володимира Парасюка, то він не відвідував пленарні засідання, отже й не голосував. Що стосується Тараса Батенка, то попри високі показники відвідувань пленарних засідань, кількість його голосувань становить тільки одну четверту. Я це можу проінтерпретувати це, як його своєрідну позицію до тих питань, які виносяться на голосування. Тому що Тарас Батенко, як лідер опозиційної партії, всіляко критикує діючу владу, - висловлює припущення аналітик.

Що стосується інших дванадцяти народних депутатів від Львівщини, то більшість з них досить чемно відвідували пленарні засідання. Найчемнішими були Михайло Бондар, який не пропустив жодного засідання, та Олег Мусій, який не був тільки на одному засіданні.

По п’ять пленарних засідань пропустили Дмитро Добродомов, Тарас Батенко, Ярослав Дубневич та Богдан Дубневич. Богдан Матківський має шість пропущених засідань, Ірина Подоляк – десять, Андрій Кіт – дванадцять, Оксана Юринець – п'ятнадцять засідань. Найбільшими прогульниками були Володимир Парасюк, який пропустив 35 пленарних засідань з 65-ти, та Андрій Лопушанський, який пропустив 37 засідань.

Дуже добре працювали в комітетах Олег Мусій, Ярослав Дубневич та Михайло Бондар. Богдан Дубневич та Оксана Юринець не відвідали тільки по одному засіданню комітетів. Андрій Кіт, Андрій Лопушанський, Ірина Подоляк та Богдан Матківський пропустили по два комітетських засідання. Тарас Батенко пропустив три засідання, Дмитро Добродомов – п’ять, а Володимир Парасюк – вісім з шістнадцяти. 

Також за півроку львівські мажоритарними зініціювали 185 законодавчих проектів та 20 постанов. Але лише п’ять відсотків з них набули чинності. Але з тієї кількості законодавчих ініціатив, над якими працювали львівські депутати, тільки 14 стосувалися Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів