Папа Римський не пропонував Україні капітулювати перед державою-агресором

10:04 10 березня 2024 р.

Фото до новини

Голова пресслужби Ватикану Маттео Бруні роз'яснив, що Франциск лише скористався терміном "білий прапор", який запропонував інтерв’юер, щоби вказати на важливість миру.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com

Папа Римський, коментуючи ситуацію в Україні, заявив, що вона повинна мати відвагу підняти "білий прапор" і почати переговори з росією. Такі слова Франциска пролунали в інтерв’ю, яке у лютому 2024 року він дав швейцарській телерадіокомпанії RSI.

Фрагменти розмови цитують італійські ЗМІ.

«Я вважаю, що найсильніший — той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей та має відвагу, щоби підняти "білий прапор", і веде переговори. Слово "переговори" — це мужнє слово. Коли ви бачите, що ви — переможені, що справи йдуть погано, ви повинні мати мужність вести переговори», — висловив свою думку Папа Римський. Також він додав, що «переговори потрібно починати заздалегідь, поки не пізно».

У Ватикані виступили з поясненням слів Франциска. Маттео Бруні, голова пресслужби Святого Престолу, заявив, що Папа не пропонував Україні капітулювати перед державою-агресором. Як стверджують у Ватикані, Франциск лише скористався терміном "білий прапор", який запропонував інтерв’юер, щоби вказати на важливість миру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів