Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували більше чотирьох тисяч львівських студентів і школярів (відео, оновлено)

19:50 19 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Студенти пройшлись ходою під гаслом «Ми збережемо Віру» від своїх вищих навчальних закладів до пам’ятника Тарасові Шевченку.


Відео: «5 канал»

«Понад чотири тисячі львівських студентів і школярів вшанували сьогодні пам’ять героїв Небесної сотні і загиблих бійців у зоні бойових дій на Донбасі – повідомило сьогодні, 19 лютого, «Радіо Свобода», конкретизуючи при цьому:

«Студенти пройшлись ходою під гаслом «Ми збережемо Віру» від своїх вищих навчальних закладів до пам’ятника Тарасові Шевченку. На площі перед Кобзарем відбувся молебень за всіма загиблими майданівцями і українськими бійцями.

Молодь прикрасила червоними маками біле полотно. « Ми передамо цю конструкцію у музей національно-визвольних змагань для збереження пам’яті про ті страшні події», – наголосив один із координаторів акції Євген Бойко.

Червоний мак вважається символом пам’яті військових і цивільних жертв збройних конфліктів. Заходи з вшанування пам’яті героїв Майдану у Львові відбуватимуться до 22 лютого».

Своєю чергою, «Телеканал новин «24» повідомив сьогодні, 19 лютого:

«Тисячі студентів, школярів і простих львів’ян пройшли сьогодні містом. Без вигуків та гасел колона «тихої ходи» прийшла у центр міста аби згадати і помолитися за тих, які загинули 18 лютого рік тому на Майдані.

Студенти збиралися перед своїми університетами. Кажуть, прийшли сюди, адже серед загиблих «Небесної сотні» їхні друзі, студенти та однолітки.

Поруч з студентами групками туляться учні. На лацканах їхніх курток – червоні маки, як пам’ять про загиблих.

До «тихої ходи» долучилися десятки шкіл, училища та чи не всі львівські університети. Свою ходу молодь назвала «Ми збережемо віру». Величезна колона з 5-6 тисяч осіб пройшла місто до пам’ятника Тарасові Шевченку. 

Тут відправили панахиду за загиблими і вже за традицією заспівали спільно гімн. А пізніше усі учасники віче наліпили свої червоні маки на дошку, аби із своїх маленьких багряних квіточок зробити велику пам’ятну арку.

Вже завтра студенти згадуватимуть ще одною ходою та вечором пам’яті активіста Майдану та студента географічного факультету Львівського університету, який загину на світанку 20 лютого – Ігоря Костенка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів