Організатори «кримського» псевдореферендуму на Донеччині за будь-якої явки оголосять, що він відбувся

13:02 10 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив на прес-конференції у суботу самопроголошений голова «Центрвиборчкому ДНР».

В організації «Донецька народна республіка» вважатимуть недільний референдум про самовизначення регіону таким, що відбувся, за будь-якої явки. Про це, як повідомляє сьогодні, 10 травня, кореспондент «BBC Україна», заявив самопроголошений голова Центрвиборчкому ДНР на прес-конференції у суботу. За його словами активіста, бюлетені для проведення референдуму вже розвезені по комісіях. Про те, де ці комісії будуть розташовані, – повідомлять пізніше.

«BBC Україна» додає: «Офіційний Київ наполягає, що «референдум», який планують провести проросійські активісти 11 травня, нелегітимний. Секретар РНБО Андрій Парубій раніше назвав «референдум» «політичною аферою, ... яка була проголошена винятково з пропагандистською метою» та координується з боку Росії.

В іншому своєму сьогоднішньому повідомленні «BBC Україна» цитує:

«Сепаратисти контролюють виборчкоми на Донбасі, а тому президентських виборів 25 травня тут не буде», – заявляють у самопроголошеній Донецькій народній республіці. Про це заявив у суботу на прес-конференції голова Центрвиборчкому ДНР Роман Лягін, повідомляє кореспондент BBC Україна. 

Він також розповів про підготовку до референдуму про статус регіону, призначеного на 11 травня, який Київ вважає нелегітимним. «Ми контролюємо 22 тервиборчкоми до президентських виборів, тому виборів на Донбасі не буде», – заявив Лягін на прес-конференції, яка проходить у приміщенні Донецької облдержадміністрації, захопленої сепаратистами. За його словами, проросійських активістів підтримує місцева міліція, а місцева влада – не заважає готуватися до референдуму, призначеного на 11 травня.

«У нас є повне розуміння з владою, яка не заважає референдуму. Дільниці будуть у школах. Це стосується всіх міст Донецької області», – сказав Лягін. За його словами, сепаратисти сформували вже 53 територіальні комісії для проведення референдуму.

У неділю о 8-й ранку на Донбасі відкриються 1527 дільниць, закриються – о 22.00. Сепаратисти вважатимуть референдум таким, що відбувся, за будь-якої явки, заявив Лягін».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів