Опитані соціологами громадяни України вже «обрали» до парламенту шість партій

20:18 24 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uateka.com

Як повідомив у середу директор Інституту соціальної та політичної психології НАПНУ Микола Слюсаревський, респонденти його дослідження «відправили» до Верховної Ради Блок Петра Порошенка, Радикальну партію, «Народний фронт», «Батьківщину», «Громадянську позицію» й «Сильну Україну».

Якби парламентські вибори відбувалися у вересні, то шанси подолати 5% бар'єр мали б шість політичних партій. Такі дані всеукраїнського опитування на прес-конференції в «Укрінформі» озвучив директор Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Микола Слюсаревський,.

«На сьогоднішній день, за результатами соцопитування, реальні шанси подолати 5% бар'єр на виборах до ВР мали б шість політичних партій: Блок Петра Порошенка – 31,5% активного електорату, який визначився з вибором; Радикальна партія Олега Ляшка – 12,7%; «Народний фронт» – 8,1%; ВО «Батьківщина» – 7,9%; «Громадянська позиція» – 6,6%, «Сильна Україна» – 6,3%», – зазначив Слюсаревський.

За його словами, «Блок Петра Порошенка» лідирує в усіх регіонах України. Окрім того, переважна більшість опитаних (понад 68%) тією чи іншою мірою підтримує рішення Президента про дострокове припинення повноважень ВР та призначення дострокових виборів.

«Загалом українці позитивно оцінюють діяльність Президента», – констатує експерт. 

«Рішення та дії глави держави Петра Порошенка вважають більш чи менш адекватними до розвитку ситуації в країні близько 47% респондентів. Водночас, із отриманих даних випливає, що загалом позитивна оцінка діяльності Президента не стала на заваді критичному оцінюванню опитаними його кадрових призначень», – зазначив Слюсаревський.

Зокрема, на посади міністрів оборони, закордонних справ, Генпрокурора, голови НБУ та ін. Тією чи іншою мірою задоволені цими призначеннями лише 27,9%, проти – 42,4%, байдуже – 3,6% опитаним, а ще 26,2% респондентам було важко відповісти на це питання.

Опитування проводилося 5-12 вересня 2014 року в усіх регіонах України окрім Криму, міста Севастополя та захоплених терористами населених пунктах Донбасу.

Про це повідомляється сьогодні, 24 вересня, на сайті агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів