Опозицію попередили про провокацію в суботу (відео)

01:25 18 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

За даними Штабу національного опору, 200-300 бійців харківського бійцівського клубу «Оплот» на чолі з відомим провокатором Жиліним будуть намагатися об 11:00 знищити намети і барикади Майдану в Києві.


Відео: RadioSvobodaOrg

Про це повідомляє прес-служба штабу, яка додає, що провокація здійснюватиметься під прикриттям сфабрикованого звернення киян з вимогою розблокувати Хрещатик. Відтак у штабі звертають увагу ЗМІ, що від імені нібито жителів столиці діятимуть бійці з харківського клубу, бо київські «гопники» відмовилися виконувати замовлення влади по організації провокацій проти Євромайдану. 

Натомість «Радіо Свобода» цитувало вчора такі погрози голови харківської громадської організації «Оплот» Євгена Жиліна: «До нас звертається дуже багато людей, які готові прийти і розтягнути цей Майдан по шматочках. Рано чи пізно ми організуємо цю акцію в Києві. Якщо уряд і міліція не хочуть навести порядок в країні, за майбутнє якої я теж переживаю, ми самі наведемо порядок. Нікого бити ми не будемо», – заявив він.

«Радіо Свобода» інформувало також, що вранці у пʼятницю члени громадських організацій «Оплот» і «За порядок» заблокували активістів Автомайдану на Європейській площі. На прес-конференції у Києві члени згаданих громадських організацій мотивували своє притостояння з Автомайданом тим, що, на їхню думку, ця опозиційна акція «призведе до кровопролиття».

За словами Євгена Жиліна, громадська організація «Оплот» нараховує близько тисячі членів і є частиною однойменної корпорації, до складу якої також входить спортивний бійцівський клуб.

Цитувало вчора «Радіо Свобода» й одного з комендантів Євромайдану, народного депутата від «Батьківщини» Арсена Авакова, який заявив: «Після прийняття силових підзаконних актів у Верховній Раді влада тепер долучає до їхнього виконання бандитські угрупування, такі, як харківський «Оплот». Коли вони забезпечать провокативну бійку з людьми з Майдану, тоді це стане приводом для введення спецпідрозділу «Беркут». Це класична провокація, яку вони готують. Проте щось мені підказує, що коли вони будуть «розривати Майдан на шматочки», вони отримають гідну відсіч».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів